«Το κεφάλαιο θα είναι σπάνιο για ένα διάστημα, οι τρέχουσες μετρήσεις του ΑΕΠ και της οικονομίας θα είναι λιγότερο σημαντικές, αλλά τα αγαθά και οι υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε μεγάλη αφθονία», συμπλήρωσε. «Το βασικό ερώτημα είναι ποια είναι τα σωστά μέτρα και οι σωστές ερωτήσεις».
Σύμφωνα με το Business Insider, ο Khosla ήταν ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του OpenAI. Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων του επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία το 2019, τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην 15χρονη ιστορία της εταιρείας.
Ο 68χρονος επενδυτής έχει αναφερθεί συχνά στις ευκαιρίες και τους κινδύνους που συνεπάγεται η τεχνητή νοημοσύνη. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Khosla δήλωσε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο Brainstorm AI του Fortune ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι η μεγάλη απειλή του κόσμου.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον οποίο πρέπει να ανησυχούμε είναι η Κίνα, όχι η AI που μας σκοτώνει», δήλωσε ο Khosla.
Αξίζει να αναφερθεί, πως ο Khosla δεν είναι ο μόνος που προβλέπει τις δραματικές οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη.
Στην αντίθετη μεριά βρίσκεται όμως ο Elon Musk, όταν παρουσίασε πέρυσι το AI ρομπότ Optimus της Tesla, όπου προέβλεψε ότι η οικονομία θα μπορούσε να γίνει «σχεδόν ατελείωτη» αν το Optimus ήταν ικανό για χειρωνακτική εργασία.
«Αυτό σημαίνει ένα μέλλον αφθονίας. Ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει φτώχεια, όπου θα μπορείτε να έχετε ό,τι θέλετε σε προϊόντα και υπηρεσίες» είπε ο Musk στο κοινό.
Ενώ, στο τέλος πρόσθεσε: «πρόκειται πραγματικά για έναν θεμελιώδη μετασχηματισμό του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr