«Εάν τα δυτικά όπλα εξαπολύσουν πυρ εντός της Ρωσίας, αυτό δε θα είναι μια απόφαση της Ουκρανίας που στόχευσε αλλά εκείνων των χωρών που έδωσαν την άδεια» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αίρει τους περιορισμούς για τη χρήση από την Ουκρανία αμερικανικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα βαθιά εντός του ρωσικού εδάφους, σε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Ουκρανία.
Σε μία πρώτη αντίδραση ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «ρίχνει λάδι στη φωτιά» και επιδιώκει να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Δημοσίευμα του BBC αναφέρει, πάντως, ότι παρά τη σχετικά ψύχραιμη αντίδραση της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ ενοχλημένος.
Η Komsomolskaya Pravda, η φιλοκρεμλινική εφηεμρίδα, αποκάλεσε την απόφαση αυτή ως μια «προβλέψιμη κλιμάκωση».
Υπενθυμίζει μάλιστα πως τον Σεπτέμβριο ο Πούτιν προειδοποίησε ότι αν επιτραπεί κάτι τέτοιο, η Μόσχα θα το θεωρήσει ως «άμεση συμμετοχή» των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.
«Αυτό θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ... πολεμούν με τη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τον επόμενο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε επικείμενες αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα, το έγγραφο που καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Μόσχα μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.
Αυτό ερμηνεύτηκε ευρέως ως ένα ακόμη μήνυμα προς την Αμερική και την Ευρώπη να μην επιτρέψουν στην Ουκρανία να πλήξει το ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr