Η έκθεση που προετοίμασε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διαπιστώνει πως από το 1995 ως το 2015, το φτωχότερο 40% του εργατικού δυναμικού δέχθηκε μείωση 4-7% στους μισθούς του σε πραγματική βάση.
Την ίδια στιγμή το πλουσιότερο 60% είδε τους μισθούς του να αυξάνονται από 1 ως 10%.
«Αν η κοινωνία αντιλαμβάνεται ως πολύ μεγάλη τη διαφορά ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους, και ο πλούτος φαίνεται ότι αποκτάται χωρίς ανταποδοτική εργασία, τότε μπορεί να συρρικνωθεί η αποδοχή της οικονομικής και κοινωνικής τάξης» προειδοποιεί το υπουργείο Εργασίας.
Το πλουσιότερο 10% των νοικοκυριών κατέχει πάνω από το 50% του πλούτου, ενώ το φτωχότερο 50% μόλις το 1%, δήλωσε η Γερμανία υπουργός Εργασίας, Αντρέα Ντάλες.
Η έκθεση περιλαμβάνει και στοιχεία για τους 890.000 μετανάστες που έφτασαν στη Γερμανία το 2015, κάτι που σύμφωνα με το υπουργείο συνέβαλε στην άνοδο του ποσοστού φτώχειας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκθεση εντοπίζει μια αύξηση 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ποσοστό της φτώχειας στα παιδιά που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1980 σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1970.
Σήμερα περίπου το 15 με 21% των παιδιών στη Γερμανία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πέσουν στη φτώχεια, υπογραμμίζει η έκθεση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr