Ωστόσο, η οργάνωση των εργοδοτών BAVC απέρριψε το αίτημα αυτό, υποστηρίζοντας ότι οι πωλήσεις στον κλάδο των χημικών αναμένεται φέτος να είναι στάσιμες. «Η οικονομική κατάσταση στον κλάδο μας δεν επιτρέπει μεγάλες αυξήσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της BAVC Κλάους-Πέτερ Στίλερ.
Τα εργατικά συνδικάτα υποστηρίζουν ότι μια σημαντική αύξηση των μισθών θα βοηθήσει να τονωθεί η εγχώρια κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία καθώς επιβραδύνονται οι εξαγωγές, που κάποτε ήταν αξιόπιστος μοχλός ανάπτυξης.
«Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, η Ευρώπη παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης… ο κλάδος των χημικών επωφελείται από αυτό», ανέφερε ανακοίνωση του συνδικάτου IG BCE, προσθέτοντας ότι είναι θέμα δικαιοσύνης να αυξηθεί ο μισθός των εργαζομένων.
Οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους στη χημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού από την BASF και την Bayer, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 30 Μαΐου στο κρατίδιο της Έσσης.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο στη Γερμανία, το IG Metall, έχει ζητήσει αυξήσεις μισθών της τάξης του 5% για τους 3,8 εκατ. εργαζομένους στη βιομηχανία των μετάλλων. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση 6% έχει ζητήσει το συνδικάτο Verdi για τους περισσότερους από 2 εκατ. υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr