Το Βελγικό ΥΠΟΙΚ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εγκυκλίου, που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, ενώ ο υπουργός Οικονομικών , Γιόχαν Φαν Όφερτφελτ, ενώ παραδέχτηκε ότι «το Λουξεμβούργο καταβάλλει πολλές προσπάθειες για να βελτιώσει τη διαφάνεια» τόνισε ότι το Βέλγιο «πρέπει να ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΟΟΣΑ όσον αφορά τη διαφάνεια και αποτέλεσμα αυτού είναι η ένταξη του Λουξεμβούργου στον κατάλογο».
Το 2010 το Βέλγιο ενέκρινε έναν νόμο που ορίζει ότι θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα σε βάρος των χωρών οι οποίες θα παραμείνουν για περισσότερο από έναν χρόνο στον κατάλογο των φορολογικών παραδείσων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Λουξεμβούργου που βρίσκεται στον κατάλογο αυτόν από το 2013, προτού δηλαδή να ξεσπάσει στο σκάνδαλο LuxLeaks.
Το Μεγάλο Δουκάτο μπήκε στη λίστα γιατί δεν ακολουθούσε τους κανόνες φορολογικής διαφάνειας που έχει θεσπίσει το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών για φορολογικούς λόγους. Τον Δεκέμβριο ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι το Λουξεμβούργο έχει επιτύχει προόδους στον τομέα αυτό και η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί, ενδεχομένως εντός του καλοκαιριού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr