Παράλληλα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα έδειξαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας παρέμεινε εγκλωβισμένη σε μια διαρκή αποπληθωριστική τάση, επηρεάζοντας περαιτέρω το ήδη αρνητικό κλίμα.
Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάρτιο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε πτώση 2,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Τα αδύναμα στοιχεία έπληξαν επίσης τις περιφερειακές αγορές.
Οι απώλειες στις μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας παρέσυραν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ προς τα κάτω, αντιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των κερδών που σημειώθηκαν την Τετάρτη, μετά το ράλι των τεχνολογικών μετοχών.
Ήπιες διακυμάνσεις παρατηρούνται στις μετοχές της Νότιας Κορέας μετά τη συντριπτική ήττα του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.
Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία υποχώρησε 0,8%, καθώς τα πρόσφατα κέρδη στις τιμές των εμπορευμάτων παρείχαν περιορισμένη μόνο ώθηση στον κλάδο των εξορύξεων. Οι ανησυχίες για την Κίνα επιβαρύνουν επίσης τις αυστραλιανές μετοχές, δεδομένης της έντονης έκθεσής τους στην ασιατικά υπερδύναμη.
Στις συναλλαγές της Πέμπτης (11/4), ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,30% στις 39.445 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX 200 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,40% στις 7.817,20 μονάδες. Αντίθεα, στη Νότια Κορέα ο KOSPI κερδίζει 0,15% στις 2.709,34 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,43% στις 3.040,50 μονάδες, ο Shenzhen Component κινείται υψηλότερα κατά 0,49% στις 9.343,69 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,40% στις 17.071 μονάδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr