Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.903,4 με κέρδη μόλις 0,05%, στο Παρίσι ο CAC 40 στις 5.135,69 χαμηλότερα κατά 0,18% και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 5.817,02με απώλειες 0,28%.
Από τις 18 αγορές της Ευρώπης, οι περισσότερες, και συγκεκριμένα οι δέκα, έκλεισαν, με κέρδη.
Αντίθετα οι δείκτες βαρόμετρα έκλεισαν όλοι με αρνητικό πρόσημο. Ο Dow Jones Stoxx 600 έχασε 0,2% ενώ ο Stoxx 50 και ο EuroStoxx 50 έκλεισαν πτωτικά κατά 0,3% αντίστοιχα.
Η πτώση του δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ήταν ισχυρή και πολύ μεγαλύτερη των προβλέψεων των αναλυτών με αποτέλεσμα να ανακινήσει τις ανησυχίες για το μέγεθος και το βάθος της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και βέβαια τις επιπτώσεις που θα έχει παγκοσμίως.
Οι τεχνολογικές μετοχές, που σημείωσαν το μεγαλύτερο ράλι τις προηγούμενες μέρες και επιπλέον είναι ευαίσθητες στους κύκλους της οικονομίας, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση, βέβαια συνέβαλε στα μέγιστα και η βουτιά, της τάξης του 51%, των κερδών της Dell.
Η Nokia, η οποία τις προηγούμενες μέρες πρωτοστατούσε στην άνοδο, σήμερα πήρε την πρωτιά στην πτώση, συμπαρασύροντας και τις άλλες μετοχές του κλάδου.
Στην κάθοδο και οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών αλλά ο λόγος ήρθε από την άλλη πλευρά του κόσμου, από την Κίνα. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αυξήσει για δεύτερη φορά φέτος, τα επιτόκια στην προσπάθειά της να αποθερμάνει την οικονομία και να περιορίσει ενδεχόμενους κινδύνους αύξησης των επισφαλών δανείων, άσκησε πιέσεις στις μετοχές της AngloAmerican και της Mittal Steel, καθώς έχουν ισχυρή εμπορική και παραγωγική παρουσία στην Κίνα.
Την ώρα του κλεισίματος των ευρωπαϊκών αγορών ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,06%, ο S&P 0,09% και ο Nasdaq σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες 0,39%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr