Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,40% στις 833,31 μονάδες και ο τζίρος διαμορφώνεται στα 1,8 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) σημειώνει κέρδη 0,42% στις 2.001,56 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) κινείται υψηλότερα κατά 0,33% στις 1.347,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,32% στις 499,45.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, συνολικά το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε κέρδη της τάξης του 4,5%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης εμφάνισε άνοδο 10,8%.
Το ασταθές οικονομικό και πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη διεθνή αγορά, με την ΕΚΤ να αυξάνει την περασμένη εβδομάδα τα επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσεις και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ολοκληρώνει την Τετάρτη τη διήμερη συνεδρίαση της για τη νομισματική της πολιτική, δεν αφήνουν αλώβητο το Χ.Α.
Όπως υποστηρίζει η Κύκλος, οι τράπεζες και επιλεγµένοι δεικτοβαρείς τίτλοι µπορούν να συντηρήσουν το θετικό χρηµατιστηριακό momentum ενόψει της λήξης του 7µηνου, στοχεύοντας προς τις 850 µονάδες του Γ.∆.
Ωστόσο, ενόσω διαρκεί η Ουκρανική κρίση, ελλοχεύουν πάντα οι κίνδυνοι για ανατροπή του σκηνικού αισιόδοξων προσδοκιών, επαναφέροντας την πλαγιοκαθοδική κίνηση του Γ.∆.
Αναφορικά με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+1,05%) και του ΟΤΕ (+1,34%).
Στον αντίποδα, μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (-0,96), του ΟΛΠ (-2,65 %), και της ΕΤΕ (-0,32%).
Παράλληλα, αξίζει να τονισθεί ότι τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,995) και των Τροφίμων (-0,78%).
Δείτε live τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση ΕΔΩ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr