Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος μάλιστα έχει διακινήσει σχεδόν το 70% του μέχρι τώρα όγκου της αγοράς. Άλλωστε, ο κλαδικός ήταν αυτός που μέσα σε τρεις συνεδριάσεις σημειώνει κέρδη που ξεπερνούν το 8,3%, την ώρα που ο γενικός στο τετραήμερο της δικής του ανόδου βρέθηκε στο +3,3%.
Χωρίς κάποια εσωτερική ή εξωτερική εξέλιξη, η αγορά ορθώς κάνει συντήρηση δυνάμεων, καθώς δεν υπάρχουν νεώτερα από το μέτωπο της αξιολόγησης και όπως φαίνεται δε θα υπάρξουν αρκετά σύντομα, τουλάχιστον όχι πριν τις 12 Ιανουάριου όποτε και θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο EuroworkingGroup.
Έως τοτε, το άτυπο rotation σε επίπεδο τίτλων βοηθάει τουλάχιστον στη διατήρηση της ρευστότητας της αγοράς σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο θα πρέπει να κινητοποιηθούν ισχυρότερα χαρτοφυλάκια αν θέλει να ξεπεράσει το "ταβάνι" του 2016, όταν και έκλεινε η πρώτη αξιολόγηση. Οι 659 μονάδες είναι τα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 12μηνου, με τις 665 και τις 675 μονάδες να αποτελούν τους βραχυπρόθεσμους στόχους. Το αντίστοιχο υψηλό του FTSE 25 είναι οι 1.868 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει κοντινή αντίσταση τις 1.785 μονάδες που διάσπαση μπορεί να μας φέρει μόνο στο επίπεδο των 1.823 μονάδων. Αντίστοιχα οι 1.761 και 1.755 μονάδες είναι κοντινές επιθετικές στηρίξεις και μόνο διάσπαση του δεύτερου μπορεί να μας δώσει καλύτερη διόρθωση προς τις 1.740 μονάδες.
Στα της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 656,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.767 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,50% στις 870 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα παραμένουν σχεδόν μοιρασμένα, με την Ελλάκτωρ και τη ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται με κέρδη 2,61% και 2,17%, αντίστοιχα, και τις Grivalia και ΕΧΑΕ να είναι στο +1,82% και 1,04% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, Motor Oil, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ.
Στον αντίποδα, η Εθνική, μετά από έξι ημέρες συνεχούς ανόδου και κέρδη +15,45%, υποχωρεί σήμερα κατά 2,60%, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Τιτάν και Σαράντης να την ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Folli Follie, ΔΕΗ, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.
Γιάννης Τσιρογιάννης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr