Με ήπια κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθώς οι επενδυτές περίμεναν ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ορίου του χρέους.
Σημειώνονται πως αναβλήθηκε η συνάντηση την οποία θα είχε απόψε με τους επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Pfizer και Boeing ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Merck και AT&T.
Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη +0,42%, ο S&P 500 πρόσθεσε +0,41% και ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας σημείωσε άνοδο +0,62%.
Ευρώπη
Από πιέσεις και νευρικότητα των δεικτών χαρακτηρίστηκε η σημερινή ημέρα στις ευρωπαϊκές αγορές, ωστόσο μετά την ανακοίνωση από τη Γερουσία ότι υπήρξε πρόοδος στις διαπραγαμτεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, οι δείκτες δέχθηκαν μία θετική πνοή.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, που έκλεισε με οριακές απώλειες -0,01%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε +0,32%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο +0,07% και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 πρόσθεσε +0,13%.
Στιν ευρωπαϊκό Νότο, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε +0,28% και στο ΜΙλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στο +0,19%.
Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση 1% παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013, ενώ στην Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.
Συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2012, η βιομηχανική παραγωγή εμφανίζεται μειωμένη κατά 2,1% στην Ευρωζώνη και κατά 1,6% στην Ε.Ε.
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, στην Ελλάδα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε σε μηνιαία βάση κατά 1%, ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 7,5%.
Από τις χώρες που έχουν ανακοινώσει στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή σε μηνιαία βάση αυξήθηκε σε 13 χώρες και μειώθηκε σε 10 χώρες. Τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης κατέγραψαν η Πορτογαλία (+8,2%), η Μάλτα (+7,2%) και η Τσεχία (+4,7%) και τις μεγαλύτερες μειώσεις η Εσθονία (-3,5%), η Σουηδία (-2,8%) και η Λετονία (-2,0%).
Σε ετήσια βάση, η παραγωγή μειώθηκε σε 14 χώρες και αυξήθηκε σε 9 χώρες. Τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσαν η Σουηδία (-7,9%), η Ελλάδα (-7,5%), η Ιρλανδία (-5,9%) και η Ιταλία (-4,6%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο η Ρουμανία (+6.0%), η Σλοβακία (+4,3%) και η Τσεχία (+4,2%).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr