Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης ήταν η απάντηση του στο ερώτημα αν ο ίδιος ήθελε να έρθει το Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα - και κατά συνέπεια στην Ευρώπη. Ο Παπανδρέου απήντησε ότι η Μέρκελ ήθελε το Δ.Ν.Τ στην προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και όχι ο ίδιος. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο και λογικά θα πρέπει να προκαλέσει αντίδραση της κυρίας Μέρκελ. Διότι το ζήτημα του πώς και γιατί ανακατεύτηκε το Δ.Ν.Τ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν και παραμένει πάντα ένα καυτό ερώτημα για τις γεωπολιτικές ισορροπίες.
Αν πράγματι η Μέρκελ ήθελε να έρθει το Δ.Ν.Τ στην Ευρώπη, αλλάζουν πολλά σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ρόλους των ηγετών της, αλλά και σε σχέση με τις συνεργασίες και τους στόχους των χωρών μελών του Δυτικού κόσμου.
Και για αυτό πιστεύω - και ελπίζω- ότι θα υπάρξει απάντηση της Μέρκελ στις δηλώσεις Παπανδρέου.
Δευτερευόντως, το άλλο ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης Παπανδρέου ήταν αυτό που είπε για την επίδραση που είχε η ευρωπαϊκή αντίδραση κατά του δημοψηφίσματος που εκείνος πρότεινε, στο Αγγλικό Brexit. Είπε ότι οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν την αντίδραση της Ευρώπης στην πρόθεση του Έλληνα Πρωθυπουργού και κάνει δημοψήφισμα λέγοντας πως η Ευρώπη δεν είναι δημοκρατική και ότι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο μετά, στο Brexit.
Σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη αυτή έχει ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με την πολιτική και την ιστορία διότι παρουσιάζεται η προσωπική οπτική γωνία του Πρωθυπουργού που αντιμετώπισε την μεγαλύτερη δυσκολία της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr