Η είδηση αυτή δείχνει πολλά για την Ευρώπη αλλά και για την Μεγάλη Βρετανία. Οι φανατικοί φιλοευρωπαίοι έλεγαν πάντα οτι η Βρετανία θα καταστραφεί φεύγοντας από την Ευρωπαική Ένωση. Ίσως τώρα έχουν αρχίσει να αντιλαμβανονται γιατί φεύγει η Βρετανία από την Ε.Ε. και τι θα κάνει αφού φύγει, με σκληρό BREXIT φυσικά.
Θα κάνει αυτό που ήταν νομοτελειακό από την αρχή, δηλαδή θα γυρίσει την οικονομία της σε off shore μοντέλο και οι τράπεζες της θα μαζέψουν όλο το χρήμα του κόσμου, όχι μόνο το Αγγλικό και των τρίτων χωρών, αλλά και το Ευρωπαικό. Και θα το μαζέψουν διότι δεν θα είναι αναγκασμένες να τηρούν τους βλακωδώς υπερβολικούς κανόνες που θέτει η Ευρωπαική γραφειοκρατία. Η οποία Ευρωπαική γραφειοκρατία θέτει κανονες παντού και όχι μόνο στις τράπεζες, κανόνες που πνίγουν τις οικονομίες, αφαιρούν εθνική ανεξαρτησία και απομακρύνουν τους λαούς από την Ευρωπαική ιδέα και την Ευρωπαική ενοποίηση.
Η Ευρωπαική γραφειοκρατία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη γραφειοκρατία του κόσμου. Πρτόκειται για μια τεράστια ομάδα υπερβολικά καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων η οποία λειτουργεί συνεργαζόμενη με ιδιωτικές εταιρίες "συμβούλων¨που κάνουν λόμπυ, δηλαδή προωθούν, τα συμφέροντα των πελατών τους, είτε οι πελάτες είναι κράτη (σπανιότατα) είτε μεγάλες εταιρίες είτε εκπρόσωποι κλάδων επιχειρήσεων. Σε κάθε περίπτωση οι εταιρίες αυτές επηρεάζουν τις αποφάσεις της Ευρωπαικής Ένωσης που εφαρμόζονται υποχρεωτικώς σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες πολύ περισσότερο από όσο τις επηρεάζουν οι Ευρωπαικοί λαοί και οι μεγάλες ομάδες πολιτών. Μπορεί οι λαοί να ψηφίζουν Ευρωβουλευτές, αλλά οι Ευρωβουλευτές καθοδηγούνται απολύτως από τους Ευρωπαίους δημοσίους υπαλλήλους και αυτοί από τις εταιρίες λομπιστών.
Που καταλήγουμε;
Σε μια δυσλειτουργική και μη δημοκρατική Ευρώπη, πνιγμένη από ασφυκτικούς κανόνες σε όλους τους κλάδους, αυστηρότατα ελεγχόμενη από τη γραφειοκρατία και με διαρκώς αυξανόμενο κόστος που γεννά η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων που θέτει η γραφειοκρατία.
Οι Βρετανοί τραπεζίτες λοιπόν, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πόσο θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα τους αν δεν υπάγονται στους Ευρωπαικούς κανόνες τραπεζικής εποπτείας και πόσο θα αυξηθεί η πελατεία τους αν έχουν δικούς τους πιό χαλαρούς κανόνες. Και για αυτό, όσοι θεωρούν πως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το BREXIT θα ανέτρεπε το προηγούμενο αποτέλεσμα, κάνουν λάθος. Ενα νέο δημοψήφισμα θα έφερνε το BREXIT με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό διότι και άλλοι κλάδοι (όπως οι τραπεζίτες) θα θέλουν να απαλλαγούν από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Ευρωπαικής γραφειοκρατίας.
Όσο και αν αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες οτι τους συμφέρει μια μεγάλη και ισχυρή Ευρώπη. άλλο τόσο αντιλαμβάνονται οτι η Ευρώπη στηρίζεται σε λάθος δομή και ότι για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί πρέπει να αλλάξει μυαλά.
Οι πολιτικές ηγεσίες των Ευρωπαικών χωρών πρέπει να αντιληφθούν οτι η τεράστια και πανίσχυρη γραφειοκρατία των Ευρωπαικών υπαλλήλων πρέπει να ελεγχθεί και η εξουσία της πρέπει να μειωθεί. Δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος Ευρωπαικής ενοποίησης, δηλαδή η μεταφορά της εξουσίας από τις εθνικές κυβερνήσεις στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ο σωστός τρόπος είναι η ενίσχυση των δημοκρατικών πολιτικών θεσμών της Ευρώπης και ο περιορισμός της εξουσίας της γραφειοκρατίας και των εταιριών λόμπυ.
Η Αγγλία λοιπόν που μπορεί, τραβάει το δικό της δρόμο, ο οποίος θα αποδειχθεί τελικά πολύ επικερδής για το τραπεζικό της σύστημα, ίσως και για άλλους κλάδους της οικονομίας. Η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος χαμένος, όχι επειδή η Αγγλία θα φύγει, αλλά επειδή θα πνιγεί από τη δική της γραφειοκρατία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr