Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στις εταιρείες που έχουν ήδη καταθέσει φακέλους περιλαμβάνονται οι ION, TGS-NOPEC, CGG Veritas και Dolphin Geophysical, ενώ ενδιαφέρον για τη διαδικασία είχε επιδείξει στο παρελθόν και η Νορβηγική PGS, στελέχη της οποίας έχουν επισκεφθεί το ΥΠΕΚΑ.
Η νορβηγική TGS Nopec δραστηριοποιείται σε Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ρωσία, Ασία, Αυστραλία και Αρκτική. Τα έσοδά της το 2011 ξεπέρασαν τα 600 εκατ. δολάρια και τα κέρδη τα 170 εκατ. Η TGS την περίοδο 2003 - 2005 έκανε σεισμικές έρευνες και στην Ελλάδα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.
Η ION από τις ΗΠΑ δραστηριοποιείται στην Ευρώπη (Ιρλανδία, Πολωνία) όπου έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 12.000 χιλιόμετρα σεισμικών ερευνών, στις ΗΠΑ, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη, στην Αφρική (Αγκόλα, Κονγκό, Γκαμπόν, Μαδαγασκάρη, Κένυα, Τανζανία, Σευχέλλες, Μοζαμβίκη, Καμερούν, Γουινέα και Νιγηρία), στον Αρκτικό κύκλο, στην Αυστραλία και την Ινδία.Το 2011 είχε έσοδα κοντά στο μισό δισ. δολάρια και κέρδη 35 εκατ. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1968, έχει έδρα στο Τέξας και απασχολεί 1000 εργαζόμενους.
Η CGG Veritas ιδρύθηκε το 1931 και κάνει σεισμικές έρευνες από το 1947. Η έδρα της είναι στη Γαλλία, έχει 70 γραφεία ανά τον κόσμο και ο όμιλος στον οποίο ανήκει απασχολεί 8000 εργαζόμενους. Το 2011 πραγματοποίησε έσοδα ύψους 3,2 δις. δολαρίων.
Η Dolphin Geophysical, με έδρα τη Νορβηγία, ιδρύθηκε στα τέλη του 2010 και δραστηριοποιείται στον τομέα των σεισμικών ερευνών με έξι πλοία. Τα έσοδά της το 2011 ήταν 98 εκατ. δολάρια και τα κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ.