Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να ακολουθήσει αυτή την οδό, ανταλλάσσοντας ομόλογα βραχείας ωρίμανσης με ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε να κερδίσει περισσότερο χρόνο για την αποπληρωμή των χρεών της.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι επενδυτές θεωρούν επίσης ότι αυτή η επιλογή ίσως απασχολήσει σοβαρά την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, αν και όχι βραχυπρόθεσμα. Σε ό,τι αφορά αυτές τις δύο χώρες, σημειώνεται ότι οι επενδυτές φοβούνται πως αν δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες για ανάκαμψη ή αν δεν γίνουν οι απαραίτητες δημοσιονομικές διορθώσεις, αυξάνονται οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης των χρεών τους.
Στην ελληνική περίπτωση τονίζεται ότι καμία αναδιάρθρωση δεν αναμένεται φέτος, καθώς και ότι η χώρα έχει σύμμαχο το χρόνο, καθώς η χρηματοδότηση από ΕΕ-ΔΝΤ καλύπτει την περίοδο μέχρι τον Μάιο του 2013. Επικαλούμενη Έλληνα αξιωματούχο η εφημερίδα σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων αυτή τη στιγμή, αν και έχει προταθεί στην κυβέρνηση. «Κρύβει κινδύνους και είναι κάτι δύσκολο να εφαρμοστεί. Αν δεν το κάνεις σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα», δηλώνει ο Έλληνας αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Η εφημερίδα σχολιάζει πάντως ότι οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν πως αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να μειώσει τo σπρεντ των ομολόγων, τότε η πτώχευση ή μια ήπια («μαλακή») αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη.
Μιλώντας στους Financial Times αναλυτές του Σίτι εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει για την ευρωζώνη μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας. Η Λένα Κομίλεβα, οικονομολόγος της εταιρείας Tullett Prebon σχολιάζει ότι η αποφυγή μιας πτώχευσης είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα στην ευρωζώνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr