Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α΄) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β΄), υπογραμμίζουν πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».
Μιλώντας στην «Κρητική Επιθεώρηση» ο διευθυντής της ΜΕΘ, Χαράλαμπος Μαρκάκης επεσήμανε πως το ζητούμενο για τους πέντε γιατρούς της ΜΕΘ είναι να περιοριστούν στις αρμοδιότητές τους και να μην επιφορτίζονται με επιπλέον εργασία, που ουσιαστικά τους αποσπούν από τη δουλειά τους εντός της ΜΕΘ. Κατά τον ίδιο, επιπλέον, ενώ δεν προβλεπόταν η δημιουργία κρεβατιών ΜΕΘ για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, πλέον χρησιμοποιούνται τρία κρεβάτια για τον ιό και τα υπόλοιπα τέσσερα για τα άλλα περιστατικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το «goodnet.gr», με δεδομένη την σοβαρή υποστελέχωση των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, αλλά και των υπόλοιπων τμημάτων, η κατάσταση συμπιέζεται σε τέτοιο βαθμό που οδήγησε την διοίκηση στην εν λόγω απόφαση, προκειμένου να έχουν χωριστεί στα τρία οι εφημερίες για τις διακομιδές: 10 μέρες το μήνα για τους αναισθησιολόγους, 10 μέρες για τους γιατρούς των επειγόντων και 10 για τους εντατικολόγους. Σημειώνεται, ωστόσο, πως την ευθύνη των διακομιδών θα έπρεπε να έχει αποκλειστικά το ΕΚΑΒ με τους απαραίτητους γιατρούς.
Έως τώρα, δεν έχει υπάρξει αντίδραση εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου, βέβαια, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του διοικητή του νοσοκομείου με τους γιατρούς της ΜΕΘ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr