Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, «η παραπληροφόρηση μετέτρεψε ένα επιστημονικό θέμα σε ιδεολογικό και πολιτικό», ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι οι νοσηλευτές και η έλλειψη τους», και θα μπορούσαν νέοι γιατροί να εκτελούν χρέη νοσηλευτή, εφόσον παραστεί ανάγκη.
«Θα έπρεπε να υπάρχει ένα δίκτυο στα social media, μια ομάδα επιστημόνων που για λογαριασμό της Κυβέρνησης, θα εντόπιζε τα fake news και σε κάθε περίπτωση παραπληροφόρησης να αναδείκνυαν τι πραγματικά ισχύει», είπε ακόμη η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι η διασπορά δεν είναι εύκολο να σταματήσει, καθώς δεν τηρούνται από τους πολίτες τα μέτρα ατομικής προστασίας ούτε τηρούνται επαρκή μέτρα σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Φοβόμουν να κάνω το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λόγω των παρενεργειών και των θρομβώσεων και τελικώς έπαθα θρόμβωση από τον κορονοϊό», είπε στην ίδια εκπομπή η Ζ. Παντζαρτζή, συμπληρώνοντας «διαγνώστηκα με κορονοϊό με θετικό τεστ στις 14 Αυγούστου, είχα ήδη τρεις ημέρες με συμπτώματα και βγήκα από το νοσοκομείο στις 26 Αυγούστου. Το Σάββατο διαγνώστηκα θετική στον κορονοϊό, Τετάρτη μπήκα στο νοσοκομείο και την Παρασκευή έκανα αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έχω υποστεί πνευμονική εμβολή».
«Από την στιγμή που μου είπαν ότι από την στιγμή που έπαθες μια θρόμβωση μπορείς να ξαναπάθεις, υπήρξε πάλι φόβος και σκεφτόμουν “αν κάνω το εμβόλιο και ξαναπάθω θρόμβωση, τι γίνεται;”. Τώρα σκέφτομαι ότι πρέπει όποιοι είναι υγιείς – το λέω επειδή εγώ είχα ήδη προβλήματα υγείας – να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν. Δεν είναι γρίπη, είναι λάθος αυτό. Πεθαίνει κόσμος. Δίπλα μου στο νοσοκομείο ήταν μια γυναίκα 40 ετών, με βαριά πνευμονία (σημ: λόγω κορονοϊού), που θα μείνει στο νοσοκομείο για πάνω από έναν μήνα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr