Με αφορμή την έναρξη της ισχύος της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας, την 1η Φεβρουαρίου και τη συμπλήρωση φέτος 120 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας, ο Γιασουχίρο Σιμίζου κάνει λόγο στο ΑΠΕ για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνο-ιαπωνικής συνεργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, στέλνει το μήνυμα πως με την κατάργηση περισσότερο από το 90% των δασμών μεταξύ ΕΕ-Ιαπωνίας, δημιουργούνται περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ της Ελλάδας και της Ιαπωνίας και καλεί τους επιχειρηματίες των δύο χωρών να επωφεληθούν από αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Αναφερόμενος μάλιστα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζει πως «ορισμένοι Ιάπωνες επιχειρηματίες παρακολουθούν την κατάσταση στην Ελλάδα και είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία για να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους εδώ».
Ο Ιάπωνας πρέσβης εκφράζει την πεποίθηση πως οι ισχυροί δεσμοί και η εμπιστοσύνη που αναπτύχθηκαν διά μέσου της ναυτιλίας μεταξύ των δυο λαών, είναι πολύ σημαντικοί και μπορούν να επεκταθούν και σε άλλους τομείς. «Οι διμερείς οικονομικές μας σχέσεις δεν περιορίζονται στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σαράντα πέντε εταιρείες σχετιζόμενες με την Ιαπωνία» προσθέτει και τονίζει πως θα μπορούσαν να έχουν πιο σημαντικό ρόλο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, μιας και το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί.
Παράλληλα, ο Γιασουχίρο Σιμίζου διαμηνύει πως προσδοκία του για τα ερχόμενα χρόνια είναι να αυξηθούν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία, όπως το ελληνικό κρασί, το τυρί, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο.
Η σχέση διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδος δεν αναφέρεται μόνο στην οικονομία, επισήμανε, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως αυτούς της πολιτικής, του τουρισμού και του πολιτισμού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr