Μελαγχολικά είναι για τη χώρα μας και την ελληνική οικονομία τα συμπεράσματα επιστημονικών και εμπειρικών μελετών διεθνών οργανισμών και της Τράπεζας της Ελλάδος, σε τέτοιο σημείο που διερωτάται κανείς πώς στεκόταν όρθια επί δεκαετίες και χρειάσθηκε μια νέα διεθνής οικονομική κρίση για να καταρρεύσει. Από τις μελέτες αυτές προκύπτει το γενικό συμπέρασμα ότι οι εκάστοτε διαχειριστές των εθνικών, κοινοτικών και δανειακών πόρων που εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία μετά το 1981 και που ξεπερνούν σήμερα το ποσό του 1,4 τρις. ευρώ, όχι μόνο δεν εφάρμοσαν κανένα από τους φιλέκδικους οικονομικούς νόμους, αλλά και τους κακοποίησαν κιόλας αγρίως για κομματικές κυρίως σκοπιμότητες ή για τους κομματικούς κηφήνες, όπως έλεγε ο Εμμανουήλ Ροίδης.
Oλοι σχεδόν νόμιζαν ότι «υπάρχει δωρεάν πιάτο στην οικονομία», ότι μπορούμε να «ξοδεύουμε περισσότερα από ό,τι εσοδεύουμε», να διογκώνουμε συνεχώς ένα αντιπαραγωγικό κράτος με την ίδρυση δημόσιων επιχειρήσεων και την εξαγορά ιδιωτικών ζημιογόνων για να δίδονται στη συνέχεια ως «λάφυρο» στους κομματικούς φίλους μετά από κάθε νικηφόρα εκλογική διαδικασία και να σπαταλάμε σαν πλατανόφυλλα τους εθνικούς πόρους με χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις και διορισμούς. Αλλά, όλα αυτά κάποια στιγμή τελειώνουν και αρχίζει η αντεπίθεση των φιλέκδικων οικονομικών νόμων, την οποία πληρώνουν πάντοτε οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι φορολογούμενοι και οι επιχειρηματίες, δηλαδή όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.
Από που θα το αγοράσετε
online από το StergiouShop.com
Τίτλος: "Πώς θα ήταν η ελληνική οικονομία, αν..." Γλώσσα: Ελληνική
Συγγραφέας: Δημήτρης Στεργίου
Εκδότης: Stergiou Limited
Τιμή: £1.50 Περιλαμβάνονται τυχόν φόροι, επιβαρύνσεις (ΦΠΑ κλπ).
Σελίδες: 13 Α4 Μορφή αρχείων: pdf (κατάλληλο για όλες τις συσκευές), epub (ενδείκνυται για iphone, ipad κλπ), mobi (κατάλληλο για Kindle της Amazon)
Ενότητες 1. Τι ωραία θα ήταν στην ελληνική οικονομία, εάν…
1.1. Τα 16 υποδείγματα που περιμένουν ματαίως υλοποίηση
2. Αν δεν υπήρχαν τα «βερεσέδια» των δημόσιων επιχειρήσεων, σήμερα το δημόσιο χρέος θα ήταν 56,4% του ΑΕΠ
Πίνακες
1. Παράγοντες που μεταβάλλουν το δημόσιο χρέος ως % του ΑΕΠ 1990 – 2011
2. Εξέλιξη πρωτογενών αποτελεσμάτων, κόστους δανεισμού, εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, ονομαστικού ΑΕΠ και χρέους 1990 -2011
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr