Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Αντιπρόεδρος τόνισε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για τις αλλαγές τις οποίες θα επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και το Metaverse, αφού οι νομοθετικές μας αποφάσεις παίρνουν πάντα κάποιο χρόνο για να εφαρμοστούν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βεστάγκερ, στο παρελθόν, έχει επιβάλλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες όπως η Google, ενώ ηγείται και των προσπαθειών για τη δημιουργία και εφαρμογή νέων νομοθεσιών οι οποίες περιορίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις Big Tech.
H δημιουργία νέου ρυθμιστικού πλαισίου για το Metaverse και την AI, ενδέχεται να θέσει τα θεμέλια για τη νομοθεσία την οποία θα συστήσει ο διάδοχός της μετά το τέλος της θητείας της το 2024.
«Η Κομισιόν και οι υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο πρέπει να συνεργαστούν στενά έτσι ώστε να διαμοιραστούν πληροφορίες και να βελτιώσουν τόσο τη διαδικασία λήψης αποφάσεων όσο και τα αποτελέσματα αυτών στην αγορά», υπογράμμισε η Βεστάγκερ.
Στο μεταξύ οι αναλυτές της BofA, σε νέο τους σημείωμα κάνουν λόγο για πολλές μετοχές οι οποίες θα επωφεληθούν από την «έκρηξη» της Τεχνητής Νοημοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή, όπως το διαδίκτυο τη δεκαετία του ’90, όπου η τεχνητή νοημοσύνη κινείται προς τη μαζική υιοθέτηση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr