Όσον αφορά τη λίστα, στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Αιγές, η πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου...
Όταν η UNESCO θέσπισε το πρόγραμμα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε αυτούς τους χώρους μπορούσαν να αποτίσουν φόρο τιμής μονάχα οι συντηρητές και οι πλούσιοι. Εξάλλου, παλαιότερα δεν υπήρχαν smartphones και φωτογραφικές μηχανές υψίστης τεχνολογίας ώστε να χρησιμεύουν για την αποτύπωση μνημείων κτλ.
Όπως συνεχίζει το άρθρο, «τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει». Ο αρθρογράφος συνιστά στους αναγνώστες να επισκεφθούν αυτούς τους χώρους, επισημαίνοντας:
«Εάν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε συναρπαστικές -ή και περίεργες- ιστορίες, αυτοί είναι οι δέκα χώροι παγκόσμιας κληρονομιάς που αξίζουν την προσοχή σας, ίσως και μία επίσκεψη».
Το δημοσίευμα περιγράφει συνοπτικά την ιστορία του Μακεδονικού βασιλείου και υπογραμμίζει ότι ο εντοπισμός του τάφου του βασιλιά Φίλιππου Β' το 1977 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα.
«Από εκεί (σ.σ. στις Αιγές) ξεκίνησε η ελληνιστική περίοδος» τονίζεται, ενώ γίνεται αναφορά στο ανάκτορο και το νεκροταφείο τύμβων, όπου έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ταφικοί τύμβοι.
Πέρα από τις Αιγές, στη λίστα του CNN βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η πόλη Ποτοσί στη Βολιβία, η Μασάντα, το οχυρό-ανάκτορο που έχτισε ο Ηρώδης στο Ισραήλ, το Μαυσωλείο του Πρώτο Αυτοκράτορα Κιν στην Κίνα, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο στην Αϊτή, η γενέτειρα του Βούδα Λουμπίνι στο Νεπάλ και τα Ανάκτορα του Αμπομέι στο Μπενίν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr