Αρχικά, αναφερόμενος στη συνάντηση, είπε στην ΕΡΤ: «Ακόμα και αν έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφωνίες και εμείς στις επόμενες εκλογές θέλουμε μια πολιτική αλλαγή και να αλλάξει η κυβέρνηση της χώρας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε νηφάλια να έχουμε δημοκρατικό διάλογο, πολιτικό πολιτισμό και να συνεννοούμαστε».
Ο κ. Τσουκαλάς, με την ιδιότητα και του εργατολόγου αναφέρθηκε και στην συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν φέρνει το πνεύμα της Ευρωπαϊκής οδηγίας. «Η κυβέρνηση φέρνει έναν αλγόριθμο ο οποίος δεν οδηγεί σε επαρκή κατώτατο μισθό» κάνοντας λόγο για συνειδητή παραπλάνηση των εργαζομένων.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση φέρνει αυτό που έχει η μειοψηφία στην Ευρώπη». Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτό σημαίνει 56 δισ. ευρώ λιγότερο ΑΕΠ, λιγότερο ανταγωνιστική οικονομία, λιγότερες εισφορές υπέρ υγείας, άρα λιγότερες παροχές υπέρ υγείας, άρα ανισότητες, λιγότερες εισφορές υπέρ σύνταξης, άρα αύξηση στα όρια ηλικίας και γενικά έναν κύκλο ύφεσης».
Mεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «νομοθετεί ερήμην των εργοδοτικών συνδέσμων, ερήμην της ΓΣΕΕ και των εργαζομένων, ερήμην της αντιπολίτευσης, απλά και μόνο για να διευκολύνει πάρα πολύ μεγάλους ομίλους και συγκεκριμένα συμφέροντα λίγων και ευνοημένων».
Μιλώντας για το δημογραφικό πρόβλημα τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας μόνιμης επιτροπής, η οποία θα βάλει στόχους και θα εξασφαλίσει τη συνέχεια στην κρατική πολιτική. «Αν δεν κρατήσουμε ζωντανό και ζωτικό τον παραγωγικό ιστό στις τοπικές κοινωνίες, να μείνει ο κόσμος στα χωριά και κωμοπόλεις δεν μπορούμε να ανασχέσουμε το πρόβλημα», τόνισε.
«Δεν είναι ακόμα ώρα για ονοματολογία για τον ΠτΔ»
Αναφορικά με το θέμα του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε ως προς τα χαρακτηριστικά του προσώπου ότι «υπάρχει μία ισχυρή θεσμική παράδοση στη χώρα όταν κυβερνάει μία από τις δύο μεγάλες παρατάξεις, ο πρόεδρος να επιλέγεται από την άλλη. Από την άλλη, βέβαια, έχουμε πει ότι προφανώς υπάρχουν και πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από τα κόμματα, που μπορεί και αυτά να συμβολίσουν την εθνική ενότητα και την πολιτική εξισορρόπηση, να είναι ιδανικά για το ρόλο αυτό».
Πρόσθεσε δε ότι «δεν είναι ακόμα η ώρα για ονοματολογία. Όταν έρθει η ώρα συντεταγμένα, προφανώς περιμένουμε να δούμε και η κυβέρνηση τι έχει να προτείνει».
Παράλληλα τόνισε: «Αν δούμε ότι πηγαίνει σε μια στενή κομματική επιλογή, η οποία θεωρούμε ότι δεν εξασφαλίζει την εξισορρόπηση του πολιτικού συστήματος και δεν συμβολίζει την εθνική ενότητα στη σημερινή συγκυρία, θα προτείνουμε κάποιο άλλο πρόσωπο και εκεί θα δούμε ποια πρόσωπα είναι αυτά».
Ερωτηθείς για την πρόταση της Νέας Αριστεράς για τον κ. Ράμμο την χαρακτήρισε ως βεβιασμένη κίνηση, παρά την εκτίμηση που τρέφει ως προς το πρόσωπό του.
«Αν τώρα μπούμε σε μια ονοματολογία, πριν δούμε τα χαρακτηριστικά, πριν έρθει ο χρόνος, πιο πολύ μπορεί αυτές οι βεβιασμένες κινήσεις να κάψουν ονόματα παρά να τα στηρίξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr