Όπως προσθέτει «Η θητεία των μελών της ανεξάρτητης αρχής έχει λήξει, ωστόσο με ρητή συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 101Α παρ. 2) η θητεία τους παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι να αντικατασταθούν, άρα δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση επιτακτική ανάγκη αντικατάστασης τους.
Επιπλέον, πρόκειται ακριβώς για τα ίδια μέλη τα οποία έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι με την προηγούμενη σύσταση της ανεξάρτητής αρχής θα καταλογιζόταν πρόστιμο στην ΕΥΠ.
Με τα νέα δεδομένα, δεν θεωρείται τίποτε βέβαιο.
Οι αιφνιδιαστικοί και ύποπτοι κυβερνητικοί χειρισμοί ασκούν αφόρητη αθέμιτη πίεση και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, ο οποίος έχει προσπαθήσει να ρίξει φως στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με ορατό το ενδεχόμενο του εξαναγκασμού του σε παραίτηση.
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο, σε ερώτησή μας για τη νομοθετικές παρεμβάσεις που φαλκιδεύουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ΑΔΑΕ, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ κ. Ρέιντερς είχε στείλει ένα ασυνήθιστα αυστηρό μήνυμα υπέρ της διαφύλαξης της Ανεξαρτησίας τόσο της ΑΔΑΕ όσο και κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής.
Νωρίτερα, τον περασμένο Ιανουάριο είχαμε φέρει ενώπιον της Κομισιόν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος των Ανεξάρτητων Αρχών, και ειδικά σε βάρος της ΑΔΑΕ, αλλά και του επικεφαλής της με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση προκειμένου ''να ενισχύσει και να διασφαλίσει τις εγγυήσεις απρόσκοπτης και αποτελεσματικής λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών στα Κράτη Μέλη''.»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr