Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο κ. Κατρίνης τόνισε αρχικά ότι «σχεδόν 8 στους 10 υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένουν στην κυβέρνηση ίσως και παραπάνω. Άρα δεν μιλάμε για μια νέα κυβέρνηση. Ουσιαστικά μιλάμε για αλλαγή χαρτοφυλακίου».
Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είναι αυτό το ευέλικτο σχήμα που κάποια στιγμή είχε αφήσει να εννοηθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα υιοθετήσει» αλλά ένα μεγάλο σχήμα «με διάφορες αναλογίες μέσα».
Για το κόμμα των Σπαρτιατών
Ερωτηθείς για την είσοδο στη Βουλή του κόμματος των Σπαρτιατών και το κατά πόσο μπορεί να έχει βάση η συζήτηση για ακύρωση της εκλογής τους, ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως είναι ένα θέμα συνταγματικό και προσέθεσε πως μετά από μια εκλογική αναμέτρηση και με νωπή τη λαϊκή εντολή «όλα αυτά λαμβάνονται υπόψιν».
«Από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα το οποίο λέει ότι ενώ υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο και ενώ έπρεπε πιθανότατα να ανιχνευτούν αυτοί οι οποίοι ήταν υποψήφιοι με το κόμμα του Κασιδιάρη και ξαφνικά βρέθηκαν υποψήφιοι με ένα νεότευκτο κόμμα αλλά είχαν τα ίδια στοιχεία, δηλαδή για τους λόγους για τους οποίους αποκλείστηκαν από το κόμμα».
«Εμείς θυμίζω ότι ως ΠΑΣΟΚ είχαμε καταθέσει και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο και τις δυο φορές. Άρα εμείς έχουμε μια σταθερή γραμμή απέναντι στα εγκληματικά στοιχεία, δεν θα πω καν φασιστικά, θα πω στα εγκληματικά στοιχεία τα οποία ενδύονται το μανδύα ενός πολιτικού κόμματος. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει ότι τελικά δεν έγινε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή της διάταξης που ψήφισε η Βουλή. Γι’ αυτό ακριβώς σήμερα μπορούν κάποιοι να λένε ότι μπήκαν στη Βουλή των Ελλήνων» ανέφερε ακόμα ο κ. Κατρίνης, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του, για κάποιες τάσεις που δείχνει να έχει μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
«Δεν μπορεί ένας σχηματισμός που χαρακτηρίζει εγκληματικά στοιχεία, μέσα σε 20 μέρες να φτάνει να παίρνει το 5% του εκλογικού σώματος. Αυτό πρέπει να προβληματίσει κυρίως την κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σχέση με την ποιότητα του πολιτικού λόγου και σε σχέση προφανώς με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, που απ’ ό,τι φαίνεται ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου και δεν είναι μόνο οι Σπαρτιάτες, είναι ακραία στοιχεία που είναι πέριξ του 15%, δείχνουν την αντίδρασή τους. Άρα αυτό είναι στοιχείο προβληματισμού και βελτίωσης της ποιότητας του πολιτικού έργου συνολικά» είπε καταλήγοντας ο κ. Κατρίνης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr