Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι το κορυφαίο σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο πρωτοστάτησε η ελληνική νεολαία με αιτήματα διαχρονικά».
«Ο ελληνικός λαός έχει από τα πανάρχαια χρόνια δείξει ότι δεν συμβιβάζεται με καθεστώτα ανελεύθερα και τυραννικά. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του ελληνισμού και σ' αυτήν πρέπει να επικεντρώσουμε. Τα ιστορικά ορόσημα όπως αυτό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξυπηρετούν έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο καθώς έχουν θεσπιστεί για να φωτίζουν, για να ενώνουν και για να εμπνέουν. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από γεγονότα. Είναι σύμβολα.
Και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ιστορικότητα και τη διορατικότητα που τον διέκρινε όρισε τις πρώτες εκλογές της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας δηλαδή την τελική πράξη αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 17 Νοεμβρίου του 1974 συνδέοντας στην ουσία τα δυο αυτά γεγονότα», υπογράμμισε.
«Καλάθι του νοικοκυριού»
Παράλληλα, σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι διαπιστώνεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα μείωση τιμών σε αυτό.
«Από χθες Τετάρτη το καλάθι του νοικοκυριού μπήκε στην τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του και τα αρχικά θετικά αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και διευρύνονται.
Από το σύνολο 816 προϊόντων στο καλάθι του νοικοκυριού που είναι απολύτως συγκρίσιμα σε ένα ποσοστό 22% η τιμή μειώθηκε, στο 69% η τιμή παραμένει σταθερή και μόλις σε ένα ποσοστό περίπου 9% η τιμή αυξήθηκε ελαφρά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», τόνισε.
Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την έρευνα του ΙΝΚΑ όποιος επιλέγει να αγοράσει προϊόντα από το «καλάθι» μπορεί να γλιτώσει έως και 12% την εβδομάδα ενώ 4 στους 10 καταναλωτές έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα από το «καλάθι». Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι δουλεύει αποτελεσματικότερα ο ανταγωνισμός και στα υπόλοιπα προϊόντα. Όχι μόνο συνεχίζονται οι υπόλοιπες προσφορές στα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτή την εβδομάδα έχουν ενταθεί. Ενώ σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της ακρίβειας έχει και η βιομηχανία».
Νέο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια στο νέο πλαίσιο που τέθηκε σε διαβούλευση σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ΕΥΠ, την άρση του απορρήτου και τα κακόβουλα λογισμικά.
Επεσήμανε πως αφότου έγινε κατανοητό ότι υπάρχουν μια σειρά από διαχρονικές αδυναμίες και κενά, ελλείψεις στο νομοθετικό οπλοστάσιο, «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που έγιναν αντιληπτές και γνωστές οι αρρυθμίες αυτές, ανέλαβε πολιτικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων. Απέδωσε με γενναιότητα πολιτικές ευθύνες. Συνέδραμε την ελληνική Δικαιοσύνη μέσω των δημόσιων αρχών. Παράλληλα ετοίμασε και παρουσίασε νομοθετικές πρωτοβουλίες που έρχονται να απαντήσουν στα προβλήματα αυτά με τρόπο πειστικό αλλά και οριστικό».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αναλώνεται σε κραυγές. «Αντίθετα μελετά τα δεδομένα και σχεδιάζει λύσεις». Ανέφερε ως κεντρικούς στόχους του νομοσχεδίου τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών με διασφάλιση όλων των απαιτούμενων εγγυήσεων, την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ για τη βελτιστοποίηση της δράσης της, την ποινική μεταχείριση της εμπορίας, κατοχής και χρήσης λογισμικών παρακολούθησης, την αναβάθμιση του επιπέδου κυβερνοασφάλειας στη χώρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr