Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε, αναλυτικά, λόγο για «μια πάρα πολύ ατυχή δήλωση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, λυπάμαι πάρα πολύ που έγινε χθες(28/4). Δημιουργεί σύγχυση και δεν χρειαζόμαστε άλλα τέτοια αντιφατικά μηνύματα από κανέναν, ούτε από την πολιτική τάξη ούτε από τους επιστήμονες. Όποιος έχει δημόσιο λόγο», διεμήνυσε, «πρέπει να προσέχει πάρα πολύ».
Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι ένα πεδίο που πρέπει να μας ενώσει όλους, να έχουμε κοινά μηνύματα. Πέρα από την καμπάνια που κάνει η κυβέρνηση, πρέπει και η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, να κάνουν ενεργητικές καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού του πληθυσμού».
Και πρόσθεσε, «με τον εμβολιασμό και τα τεστ αυτοδιάγνωσης μπορούμε να ανακτήσουμε ξανά την ελευθερία μας και να αρθούν όλοι οι περιορισμοί που μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κοινωνική, οικονομική και ψυχολογική κατάσταση τον προηγούμενο χρόνο. Αυτά είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε, δεν υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης για αυτά, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες λένε ότι με αυτά θα προχωρήσουμε και με αυτά μπορούμε να απελευθερωθούμε. Συνεπώς», συμπέρανε, «χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στα μηνύματα».
Σε ένα δεύτερο δημοσιογραφικό ερώτημα πάντως για τη στάση που έχει κρατήσει αυτό το χρόνο η αξιωματική αντιπολίτευση, την χαρακτήρισε «αντιφατική, δυστυχώς». Το πρόβλημα πηγάζει εκ του γεγονότος ότι (ο ΣΥΡΙΖΑ) «δεν έχει κάνει μια ιεράρχηση του μείζονος διακυβεύματος που είναι η ανάκτηση της ελευθερίας και φυσικά, η προστασία της δημόσιας υγείας με επιμέρους κριτικές που μπορεί να γίνονται στην κυβερνητική πολιτική που ασκείται. Πρέπει να διαχωρίσει τα δύο και να στοχεύσει την κριτική της στα σωστά σημεία», ήταν η άποψη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ο οποίος έφερε, επιπλέον, παραδείγματα λαθεμένης προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ: «για παράδειγμα κάποια στιγμή αμφισβητούσε την ύπαρξη των εμβολίων ένα μήνα πριν ξεκινήσει η εμβολιαστική εκστρατεία, αμφισβητεί τη χρησιμότητα, τη σκοπιμότητα των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων που έχουμε δει ότι εφαρμόζονται εδώ και τρεις εβδομάδες με μεγάλη επιτυχία (…) μόνο και μόνο για να υπάρξει μια στείρα αντίδραση βρίσκουμε την αντιπολίτευση στην απέναντι όχθη», σημείωσε στο «δια ταύτα».
Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του τρίτου κύματος του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε πως είναι «μεγάλο λάθος και δεν πρέπει να γίνεται ούτε από την αντιπολίτευση ούτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οποιονδήποτε θέλει να κάνει κριτική, να απομονώνουμε τα κύματα του ιού, και να εστιάζουμε την κριτική μας στο εάν η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεγαλύτερο δείκτη σε σχέση με τα κρούσματα, τους θετικούς φορείς, τους θανάτους ή δεν βρίσκεται. Η αποτίμηση θα γίνει στο τέλος της πανδημίας», τόνισε.
Ενώ ζήτησε να δουν όλοι τη μεγάλη εικόνα: «η Ελλάδα με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει, έχει πάει συγκριτικά καλύτερα από τις περισσότερες, πολύ πιο αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου και σε κρούσματα, και σε θανάτους. Ταυτόχρονα έχουμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, έχουμε κάνει ψηφιακά άλματα, προσφέρουμε μια άψογη, κατά γενική ομολογία, εμβολιαστική εμπειρία στους πολίτες μας. Ένα κράτος που δείχνει ότι σέβεται τον πολίτη, δεν τον ταλαιπωρεί. Αυτά δεν είναι καθόλου αυτονόητα πράγματα για τη χώρα μας».
Και, στη γλώσσα των αριθμών και τα συνολικά στατιστικά στοιχεία από την έκρηξη της πανδημίας, «η Ελλάδα είναι 21η χώρα στην Ευρώπη των "27" σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκων, είναι 26η σε κρούσματα», ως εκ τούτου και «χωρίς διάθεση θριαμβολογίας, αυτές είναι συλλογικές κατακτήσεις».
Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξής του εξήγησε ότι «δεν έχουμε ακολουθήσει μια στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων διότι δεν μπορούσαμε να την ακολουθήσουμε, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορα, αλλά εξ αρχής έπρεπε να επιλέξουμε τη συμβίωση με τον ιό».
Ερωτηθείς, τέλος, για τις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε: «Νομίζω ότι θα ισχύσει ό,τι συμβαίνει έως τώρα στις συγκεντρώσεις. Πρέπει να υπάρξει αυτοέλεγχος και ο καθένας να σκεφθεί και να αποφασίσει μόνος για το εάν θέλει να συμμετέχει σε ένα μαζικό γεγονός σε εξωτερικούς χώρους με τους κινδύνους που υπάρχουν. Έχουμε πει ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στο ζήτημα των συγκεντρώσεων, από εκεί και πέρα είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης αν θα επιλέξει κάποιος να πάει σε μια τέτοια διαδήλωση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr