Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε στον Real FM για την ψήφο των αποδήμων ότι "το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής την πιστεύει επί χρόνια και ήμασταν οι πιο ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η συζήτηση".
Παράλληλα, μίλησε για φοβικά σύνδρομα απέναντι στους απόδημους, οι οποίοι, όπως τόνισε, "έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών", Κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή με τα "παιχνίδια" που παίζουν δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι και θα χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους, γεγονός που είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικό, όπως είπε.
Η κ. Γεννηματά ανέφερε πως ανοίγουν οι δραστηριότητες όχι γιατί υπάρχουν λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί γίνεται με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας.
Όπως είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, "τα self-test είναι καλό εργαλείο, αλλά θα έπρεπε με ευθύνη της Πολιτείας να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από τον ΕΟΔΥ, για να μπορούμε να διασταυρώνουμε τα πραγματικά επιδημιολογικά στοιχεία και να μην χάσουμε γι΄ άλλη μία φορά τον έλεγχο, γιατί ακόμα υπάρχει συνωστισμός. Τα σχολεία ένα χρόνο μετά ανοίγουν με 25 και 30 μαθητές ανά τάξη και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο".
Σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία, η κ. Γεννηματά επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για 120 δόσεις και 30% κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν. Το δεύτερο που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να υπάρξει ένα πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες, αλλά και ένα υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το τρίτο και κυρίαρχο είναι η ρευστότητα, επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και βεβαίως επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών για να μην έχουμε ανεργία και λουκέτα και αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού κώδικα, του πτωχευτικού νόμου που οδηγεί πραγματικά σε τεράστιο αδιέξοδο, υποστήριξε.
Δήλωσε ανήσυχη, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει μία ύφεση, για τις σχέσεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η 'Αγκυρα πιέζει πάρα πολύ για την επικύρωση του τουρκο-λυβικού μνημονίου από το Κοινοβούλιο της Λιβύης. "Εφιστώ την προσοχή στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του, διότι αυτό δεν πρέπει με τίποτα να γίνει", υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Αναφορικά με κινήσεις αμφισβήτησής της στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά σχολίασε: "Εγώ αισθάνομαι ότι στο κόμμα μου με αγαπούν. Έχουμε χτίσει ισχυρούς δεσμούς, γιατί ξέρουν ότι ήμουν πάντα παρούσα στα δύσκολα, στέκομαι δίπλα σε κάθε στέλεχος και βάζω πάνω από την παράταξη και την προοπτική του τόπου και το εθνικό συμφέρον. Είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά όποιος θέτει σε δεύτερη μοίρα την προοπτική της παράταξης και συναρτά τις εξελίξεις μονάχα με τον εαυτό του, δεν προσφέρει υπηρεσίες".
Εξέφρασε την άποψη ότι η προοδευτική παράταξη μπορεί να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις με μια σύγχρονη πλατφόρμα για την αναγέννηση της. "Συντελούνται πολύ σημαντικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και αρχίζει η απογοήτευση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήρθε ως ελπίδα μετά την τεράστια απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, που φάνηκε και ως αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει στον ελληνικό λαό που υποφέρει. Βλέπουν σε εμάς ότι μπορούν να βρουν σιγουριά. Έζησαν μαζί μας τα καλύτερα τους χρόνια, βλέπουν ότι έχουμε εκτός από την εμπειρία και ανανέωση και νέα στελέχη, που δεν εξαρτούν την πορεία τους από την καρέκλα. Δεν μεταγράφονται για μία καρέκλα. Επομένως, θεωρώ ότι με τη διαρκή μας παρουσία και τη σταθερή μας γραμμή για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος, δυναμώνει η τάση και θα γίνει ένα ρεύμα που θα δώσει την ελπίδα και προοπτική που χρειάζεται η Ελλάδα".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr