Σύμφωνα με την ίδια συνάντηση, η ελληνική πλευρά υποστήριξε εκ νέου τις θέσεις που έχει διατυπώσει στις προηγούμενες συναντήσεις.
Η σημερινή συνάντηση εστίασε, όμως, κυρίως στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η συνάντηση διήρκεσε τελικά τέσσερις ώρες, δηλαδή πολύ περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ η υπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Στο κείμενο που έστειλαν οι θεσμοί φέρονται να επιμένουν και στην κατάργηση της προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που αν περάσει ουσιαστικά οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.
Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου δήλωναν πως η συνάντηση κράτησε τέσσερις ώρες και πως «οι θέσεις της ελληνικής πλευράς είναι γνωστές». Για να συμπληρώσουν στη συνέχεια πως «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, χωρίς να είναι γνωστή ακόμα νέα συνάντηση».
Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα του εργασιακού παραμένουν μεγάλες διαφορές σε δύο βασικά μέτωπα: στον τρόπο καθορισμού του κατώτατου μισθού και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει την επαναφορά της δυνατότητας της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών να καθορίζουν το ύψος του κατώτατου μισθού. Αντίθετα, οι θεσμοί επιμένουν ότι πρέπει να συνεχίσει να ισχύει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από το κράτος.
Επίσης οι θεσμοί υποστηρίζουν την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και την απεμπλοκή του κράτους από τις σχετικές διαδικασίες των αποφάσεων. Αντίθετα η ελληνική πλευρά δεν δέχεται την αύξηση του ορίου απολύσεων, ενώ υποστηρίζει να υπάρχει τουλάχιστον προέγκριση των ομαδικών απολύσεων από το κράτος και παράλληλα τάσσεται υπέρ του μειωμένου ωραρίου με παράλληλη μείωση των μισθών (ως εναλλακτική στις ομαδικές απολύσεις).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr