«Και από τη σκόνη που αφήνει πίσω η επίσκεψη Πούτιν, υπάρχει όφελος για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε ότι από το γεγονός και μόνο ότι οκτώ συναρμόδιοι υπουργοί συνόδευσαν τον Ρώσο Πρόεδρο στην Ελλάδα για να υπογράψουν τις παραπάνω συμφωνίες, υπάρχει όφελος για τη χώρα.
Εξάλλου, στο ερώτημα αν είναι εφικτό να απλουστευθούν περισσότερο οι διαδικασίες στο ζήτημα της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα, ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι συνεχίζεται η αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού και οι αποσπάσεις αστυνομικών στην ελληνική πρεσβεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, αλλά υπενθύμισε ότι οι διαδικασίες έκδοσης είναι δεδομένες για όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ που ανήκουν στη συνθήκη Σένγκεν.
«Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις δυνατότητες τις οποίες είχε το προξενείο μας πέρσι με σκοπό την έκδοση βίζας» τόνισε ο κ. Μάρδας, υπογράμμισε ότι η όποια διαδικασία απλούστευσης στην έκδοση βίζας πρέπει να συμφωνηθεί σε επίπεδο ΕΕ και επισήμανε ότι οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν ήδη αύξηση συγκριτικά με πέρσι.
Στο ερώτημα αν οι εικόνες από την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αποτρέπουν τους επενδυτές, ο κ. Μάρδας είπε ότι στη διάρκεια των 100 και πλέον συναντήσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, το προσφυγικό ζήτημα τους απασχόλησε ελάχιστα. «Η αίσθηση ότι υπήρχε μια υπερβολή εκ μέρους του Τύπου, του εθνικού και του διεθνούς, είναι διάχυτη σε όλους τους επενδυτές» σχολίασε και ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, παραμένει πολύ μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων, η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα προβλήθηκε πολύ περισσότερο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr