Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
![Reporter.gr on Google News](/images/google%20news/reporter%20news%20300x100.png)
Η συνάντηση στον ΟΟΣΑ έγινε ύστερα από πρόσκληση του κ. Γκούρια, ο οποίος και παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη την πρόοδο της δεύτερης φάσης των εργασιών που έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των διοικητικών βαρών στις ελληνικές επιχειρήσεις και σε 13 τομείς.
Τη θέληση να «επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης αυτής της προσπάθειας ώστε να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα» εξέφρασε ο υπουργός. «Δίνω μεγάλη σημασία σε αυτήν την προσπάθεια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «γιατί έρχεται και χτυπάει στην καρδιά τη γραφειοκρατία και συνδέει με τον πιο απτό τρόπο τη διοικητική μεταρρύθμιση με την ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ο ΟΟΣΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τον Ιανουάριο του 2014 την εργασία, με την οποία θα έχουν εντοπισθεί αλλά και κοστολογηθεί τα διοικητικά βάρη. Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το 20% των σημαντικότερων βαρών ώστε να περιορισθούν ή να απαλειφθούν.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε την ευκαιρία να υπεραμυνθεί των θέσεών του για τον «παράγοντα χρόνο» που απαιτείται για μια αποτελεσματική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση.
Εξήγησα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται η διοικητική μεταρρύθμιση στην κινητικότητα, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις. Δεν μπορεί να έχει ως αποκλειστικό γνώμονα τη μείωση του κόστους, είναι μεταρρυθμίσεις σύνθετες που απαιτούν χρόνο και επενδύσεις και όχι μόνο περικοπές, πρόσθεσε.