Ωστόσο, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο εισηγητής, Δημήτρης Στρατούλης, δεσμεύθηκαν για επανασύσταση των δύο οργανισμών, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, και για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας πως είναι «θέμα Δημοκρατίας».
Ο εισηγητής της ΝΔ Μενέλαος Βλάχβεης είπε πως υπήρξε πρόνοια ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα ενώ το Δημόσιο είχε μεγάλο όφελος.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Κουτσούκος τόνισε ότι υπάρχει διαχωρισμός στο τι θέλουμε και στο τι υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί λόγω του μνημονίου.
Για κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την τρόικα, μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Έχουν καταρρεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και το κράτος πρόνοιας», σημείωσε από τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουκούτσης.
«Αυτή τη στιγμή πρέπει να ασκηθούν οι πολιτικές που είχαν οι δύο οργανισμοί που καταργήθηκαν», ανέφερε ο Θωμάς Ψύρρας εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζοντας ότι το κόμμα του διαφωνούσε με την κατάργησή τους.
«Πρώην και νυν κυβερνήσεις έχουν εχθρούς τους εργαζόμενους και καταργούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες», επεσήμανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.
Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η χώρα μας δεν είχε άλλη δυνατότητα πλην της λήψης μέτρων για να αντεπεξέλθει στην κρίση. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ενώ καταργήθηκαν οι δύο οργανισμοί, διατηρούνται δραστηριότητές τους, όπως είναι ο κοινωνικός τουρισμός, από τον ΟΑΕΔ, η χρηματοδότηση εργατικών κέντρων, η διατήρηση βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr