Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι πιο ενθαρρυντικές από τις προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν υπάρξουν κάποιοι κίνδυνοι το σενάριο για ρυθμό ανάπτυξης 3,6% είναι εφικτό.
Επίσης τόνισε ότι από το «Ελλάδα 2.0» θα έρθουν 7,5 δισ. ευρώ φέτος αλλά ο αντίκτυπος στην ελληνική οικονομία που εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 2% του ΑΕΠ θα φανεί το επόμενο έτος και επανέλαβε τη κυβερνητική βούληση για βαθιές μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0 » καθώς και για τη μείωση φόρων με στόχο τον περιορισμό του φορολογικού βάρους στην οικονομία και την ενίσχυση της ανάκαμψης.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο τόνισε ότι οι στόχοι είναι μεταξύ άλλων η επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών μεγέθυνσης, η σημαντική αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, η έξοδος της χώρας από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας, εντός του 2022, η επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας και ικανοποιητικών πρωτογενών πλεονασμάτων και η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας έως το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Αναφερόμενος στους πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο υπουργός αναφέρθηκε:
- Στη στοχευμένη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τη σταδιακή μετάβαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας
- Στην εφαρμογή συνετής δημοσιονομικής πολιτικής με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών
- Στη διατήρηση του ισχυρού ταμειακού μαξιλαριού
- Στην επίτευξη μίας βιώσιμης πιστωτικής επέκτασης με την περαιτέρω ενίσχυση του τραπεζικού τομέα,
- Στην ορθολογική χρήση των πόρων των ευρωπαϊκών πόρων και
- Στη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου δημοσιονομικού πλαισίου στην ΕΕ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr