Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους δικαιούχους που επιθυμούν να ενταχθούν στον τρίτο κύκλο του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου να υποβάλουν την αίτησή τους εντός της νέας προθεσμίας (28 Σεπτεμβρίου).
Υπενθυμίζει επίσης ότι στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙΙ έχει διευρυνθεί το πεδίο των δικαιούχων και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.
Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 3ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) έως τις 28 Σεπτεμβρίου.
Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.
Ποιοι μπορούν να ενταχθούν
Στον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να ενταχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, ενώ, για πρώτη φορά, δίνεται δυνατότητα συμμετοχής σε:
- μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ),
- ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς φορολογική ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο ή σε τομείς με έντονη εποχικότητα, οι οποίοι δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού κατά του μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο,
- ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς φορολογική ταμειακή μηχανή, οι οποίες έχουν την έδρα τους σε περιοχές της Εύβοιας που τον περασμένο μήνα επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, ανεξαρτήτως κλάδου.
Η… έκπληξη που «κρύβει» η τέταρτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η νέα τέταρτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να μην είναι εξ ολοκλήρου… επιστρεπτέα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι για ολόκληρο το ποσό. Το ποσό, που επί της ουσίας θα χαρίσει το κράτος σε ορισμένες επιχειρήσεις, θα βασίζεται στις ζημιές που έχουν υποστεί, αλλά και στον κλάδο που ανήκει η εκάστοτε επιχείρηση.
Όπως αποκάλυψε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «έχουμε τα εργαλεία, όπως η 4η επιστρεπτέα προκαταβολή. Θα είναι σε κλάδους οι οποίοι πιέζονται ιδιαίτερα και υπάρχουν υποχρεωτικά μέτρα, να κάνουμε ένα κομμάτι της επιστρεπτέας προκαταβολής, μη επιστρεπτέο».
Αριστοτέλης Παππάς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr