Ειδικότερα όσον αφορά στη ΔΕΗ, το θέμα της πώλησης και υδροηλεκτρικών σταθμών βρίσκεται σταθερά πάνω στο τραπέζι, εκτός από την υποχρέωση που συμφωνήθηκε στη Μάλτα για την παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.
Είναι προφανές ότι η απόφαση για την έλευση των εκπροσώπων των δανειστών ελήφθη με πολιτικά κριτήρια και ότι απομένουν πολλοί κάβοι προκειμένου να φτάσουμε σε τεχνική συμφωνία.
Κοινοτικές πηγές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η κυβέρνηση, εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας.
Τα χρονικά περιθώρια όμως εδώ που φτάσαμε είναι οριακά. Με αγώνα δρόμου και υπό την προϋπόθεση ότι θα καταλήξει σε συμφωνία, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει αμέσως μετά στη σύνταξη του σχετικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 14- 15 Μαΐου, προκειμένου, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τουλάχιστον με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.
«Οι θεσμοί επιστρέφουν με στόχο να ολοκληρώσουν την τεχνική συμφωνία το συντομότερο δυνατό, στη βάση της συναντίληψης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στη Βαλέτα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και εξέφρασε την πεποίθηση των ευρωπαϊκών θεσμών ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για 1,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018».
Απ την πλευρά του ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε από την Ουάσιγκτον πως οι θεσμοί επιστρέφουν με τη πεποίθηση ότι μία συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr