Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ακόμα ατελέσφορη προσπάθεια εξεύρεσης κοινών τοποθετήσεων σχετικά με ένα ζήτημα που βρισκόταν πρώτο στη λίστα των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έθεσε εκ νέου στο τραπέζι το βασικό αίτημα που δεν είναι άλλο από την επαναφορά των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι που το ΔΝΤ δείχνει να μην κατανοεί. Οι εκπρόσωποι των θεσμών από τη δική τους πλευρά δεν παίρνουν θέση.
Η συζήτηση δεν μπήκε σε λεπτομέρειες όπως το μείζον θέμα των επιτρεπόμενων απολύσεων ανά μήνα, ενώ η διαφωνία κατεγράφη σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Nα υπενθυμίσουμε πως στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, υποστηρίζεται η πλήρης ευθυγράμμιση της Ελλάδας με την κοινοτική οδηγία που διέπει τις ομαδικές απολύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι τάσσεται υπέρ της κατάργησης της κρατικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων, αλλά και της αύξησης του ορίου των απολύσεων από το 5% στο 10% του προσωπικού των επιχειρήσεων με 100 ως 300 εργαζόμενους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr