Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει ιδεολογική διαφορά και τα περισσότερα θέματα που αφορούν στις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων έχουν κλεισει. Παντως μένει να φανεί σε ποια κατεύθυνση κινείται η συμφωνία, καθώς δυο θέματα παραμένουν ανοικτά.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ζήτημα της δυνατότητας διαγραφής στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών οφειλών των παρακρατούμενων φόρων και συγκεκριμένα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).
Αν και η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση προβλέπει την απαγόρευση διαγραφής,οι δανειστές ζητούν μετ' επιτάσεως να παρέχεται και νομοθετικά αυτή η δυνατότητα διαγραφης τους.
Μία ακόμη σημαντική εκκρεμότητα είναι το ελάχιστο ύψος των οφειλών (κατώφλι) που θα πρέπει να έχει μια επιχείρηση ώστε να δικαιούται να υπαχθεί στον μηχανισμό. Η κυβερνητική πρόταση και η οποία ενσωματώθηκε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο ορίζει το κατώφλι στις 20.000 ευρώ, εν αντιθέσει με τους δανειστές που ζητούν να διαμορφωθεί στις 50.000 ευρώ.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr