Ο κ. Hoyer, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη στην αξιολόγηση, ενώ όπως είπε κατά την πρόσφατη διάσκεψη στο Davos θετικό ήταν το γεγονός ότι δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την Ελλάδα, κάτι που δείχνει όπως ανέφερε ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.
Ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως η ελληνική κυβέρνηση και όχι μόνο θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, και ότι πλέον η Ελλάδα δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό είναι καλό.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν είπε ότι κάτι τέτοιο σίγουρα θα επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι δεν θα συμβεί. Ο ίδιος σημείωσε ότι «Ελλάδα και Ιταλία εγκαταλείφθηκαν σε αυτό το θέμα δυστυχώς».
Σε ότι αφορά το Investment Team for Greece, τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα λειτουργήσει:
- Απευθείας συνεργασία με ΜμΕ έως 3.000 άτομα προσωπικό και χρηματοδότηση τουλάχιστον 7,5 εκατ. ευρώ.
- Αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρίσκο στις δανειακές συμβάσεις. Πλέον δεν θα υπάρχουν επιχορηγήσεις - επιδοτήσεις αλλά εγγυήσεις και δάνεια.
- Συνεργασία με εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους από start up έως μεγάλες στις οποίες θα παρέχονταισυμβουλευτικές υπηρεσίες και χρηματόδότηση.
Επικεφαλής της νεοσυσταθείσας ομάδας είναι ο κ. Nicholas Jennet ενώ η ομάδα θα αποτελείται από 30 στελέχη του ομίλου ΕΤΕπ. Ο κ. Jennet ανέφερε πως η Τράπεζα θα ενισχύσει τη χρηματοδότηση και θα συμβάλλει στην παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα που θα είναι κατάλληλα και βιώσιμα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομία. Αυτό θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην τόνωση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, είπε ο κ. Jennet.
Σημειώνεται τέλος ότι ΕΤΕπ χορήγησε μέσα στο 2015 συνολικά 1,4 δισ. ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις προς την Ελλάδα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr