Στο θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει οτι η επιβολή τέλους στον τζόγο, θα λύσει το πρόβλημα. Μάλιστα, πηγές της κυβερνησης, αναφέρουν οτι το να αυξηθεί 5 λεπτά η κάθε στήλη, αν μπει ως τέλος και όχι ως φόρος, δεν παραβαίνει τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. Επίσης, θα μπει σε εφαρμογή ο διαγωνισμός για άνοιγμα της στοιχηματικής αγοράς στην Ελλαδα με παροχή αδειών σε στοιχηματικές εταιρίες ώστε να μπορούν να δέχονται λεφτά από την Ελλάδα. Την ιδίως ωρα όμως οι δανειστές αμφισβητώντας την φοροεισπρακτική δυνατότητα της ελληνικής πλευράς ζητούν ισοδύναμα με περικοπές δαπανών.
Στο μέτωπο των πλειστηριασμών οι θεσμοί θεωρουν οτι ως όριο αντικειμενικής αξίας για προστασία από τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τα 120.000 ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο έως 8.180 ευρώ για άγαμο, 13.197 ευρώ για ζευγάρι και επιπλέον 3.350 ευρώ για κάθε τέκνο έως τρία τέκνα και το συνολικό χρέος του δανειολήπτη να μην ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.
Η ελληνική πλευρά θεωρεί οτι η αντικειμενική αξία του ακινήτου θα πρεπει να ειναι στα 200.000 ευρώ για άγαμο, τις 250.000 για ζευγάρι και 25.000 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά. Δηλαδή πλαφόν για οικογένεια με τρία παιδιά της 325.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, η ελληνική πλευρά προτείνει αυτό να φθάνει τις 35.000 ευρώ (οικογενειακό) και οι συνολικές οφειλές του δανειολήπτη να μην ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.
Ωςτόςο πληροφοριες αναφέρουν οτι η ελληνική πλευρά φέρεται έτοιμη να υποχωρηςει στα παραπάνω νούμερα και να διασφαλίσει την κάλυψη του 65% των δανειοληπτών μέσω του νόμου Κατσέλη από 72% που ήταν η αρχική πρόταση.
Γ. Α.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr