Την πρόταση, εισηγήθηκε η Ισκρα Μιχαήλοβα (Βουλγαρία) από την ομάδα των Φιλελευθέρων, και αφορά στη χρηματοδότηση από τα Ταμεία Περιφερειακής Ανάπτυξης, Συνοχής, Κοινωνικό και Θαλάσσης και Αλιείας, για την περίοδο 2014-2020.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την πρόταση ως είχε, απορρίπτοντας τις προτεινόμενες τροπολογίες.
Βάσει των έκτακτων μέτρων που προτείνονται, η Ελλάδα απαλλάσσεται από την υποχρέωση εθνικής συγχρηματοδότησης, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά 3,5% το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης.
Οι τροπολογίες που απορρίφθηκαν ήταν συνολικά 11 και είχαν υποβληθεί από τις δύο ακροδεξιές ομάδες του ΕΚ: την «Ευρώπη Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας» (EFD) του Βρετανού Nigel Farage και την «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας» (ENF) της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν. Στο σύνολο των 11 τροπολογιών, οι 9 ήταν της Λεπέν.
Στην πλειονότητά τους οι τροπολογίες παρουσίαζαν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ως μια λύση για την Ελλάδα προκειμένου «να διορθώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση», ή ακόμα διότι «είναι η μοναδική έκβαση προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από την κρίση ρευστότητας», όπως ισχυρίζεται η Μαρίν Λεπέν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr