Κι αυτό δεν έγινε τυχαία. Αφού πρώτα τα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να ζητήσει την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, με συνέπεια την αναδίπλωσή της στη συνέχεια, ήρθαν οι στηρίξεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Ταυτόχρονα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και κυρίως η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν λάβει τη διαβεβαίωση από την ΕΚΤ ότι δεν θα υιοθετήσει τους σκληρούς όρους για τα stress tests των Ελληνικών τραπεζών.
Ήδη, τα συστημικά εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα ανακοίνωσαν γενικές συνελεύσεις με θέμα να καταστεί απαιτητός από το Δημόσιο ο αναβαλλόμενος φόρος. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και με δεδομένο ότι τελικά ο «εκβιασμός» των ξένων να μη φύγει από κάποιας μορφής προγράμματος η Ελλάδα, λειτούργησαν, έστω κι αν το Χ.Α. έχασε σε τρεις μόλις μέρες κεφαλαιοποίηση 7 δις. ευρώ.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το ταμπλό, η Coca Cola δραπετεύει από τα χαμηλά των 15,30 ευρώ και γλύφει τα 16 ευρώ, η Jumbo από τα 7,95 ευρώ και κινείται πάνω από τα 8.8 ευρώ, ο ΟΠΑΠ από τα 7,97 ευρώ στα 8,90 ευρώ, η ΔΕΗ από τα 5,92 στα 6,68, ο ΟΤΕ από τα 8,53 στα 9,73, η ΓΕΚ/Τέρνα από τα 2,21 ευρώ στα 2,40, η Motor Oil από τα 5,80 στα 6,14, η ΕΧΑΕ από τα 4,95 στα 5,51 ευρώ και ο Μυτιληναίος από τα 4,92 ευρώ στα 5,28 ευρώ.
Οι συναλλαγές στο Χ.Α. ξεπερνούν τα 140 εκατ. ευρώ με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει πυρετωδώς κινούμενος πάνω από τις 926 μονάδες. Ιδανικό θα ήταν το κλείσιμο πάνω από τις 930 μονάδες, υποστηρίζουν οι χρηματιστές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr