Άνθρωποι του χώρου δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους μια και χθες υπήρξαν τα πρώτα σαφή δείγματα ανοδικής αντίδρασης ωστόσο η αντίστροφη της τάσης στην Wall Street ακύρωσε την τάση.
Από την πλευρά της η UBS σε μια διπλής ανάγνωσης έκθεση εκτιμά πως υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να αντισταθμίσουν το αυξημένο ρίσκο, από την άλλη όμως τονίζει τα «αγκάθια» που υπάρχουν μπροστά έπος τα stress test , η πολιτική αστάθεια και το χρηματοδοτικό κενό.
Την ίδια στιγμή στα εγχώρια dealing rooms οι διαχειριστές ανησυχούν πως αν το περιβάλλον δεν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο σύντομα, τότε όλο και περισσότεροι επενδυτές θα προτιμήσουν τις ρευστοποιήσεις τροφοδοτώντας την πτώση, ενώ λίγοι είναι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν με το intraday «παιχνίδι».
Mε την αγορά και πάλι στα όρια των 1.000 μονάδων, εκτός από τις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες δεν είναι άλλες από μαύρες εκτιμήσεις για τη διεθνή οικονομία, το Ελληνικό πρόβλημα επικεντρώνεται στο πολιτικό ρίσκο. Ουκ ολίγες είναι οι φωνές για αποχώρηση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά από την πρωθυπουργία και σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας η οποία και πρόεδρο Δημοκρατίας θα εκλέξει και διαπραγματεύσεις για το χρέος θα κάνει.
Οι ξένοι ήδη έχουν πάθει… ίλιγγο από τη διαφαινόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, αλλά και από τις φοροελαφρύνσεις που τάζει η κυβέρνηση από τη Βουλή προκειμένου να πείσει τους ανεξάρτητους βουλευτές να την στηρίξουν. Με τον κ. Απ. Κακλαμάνη η πλειοψηφία της κυβέρνησης ανέρχεται στους 155 βουλευτές και το ιδανικό από τη σημερινή ψηφοφορία θα ήταν να προκύψουν 157 που θα δώσουν τη στήριξή τους. Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει ευρεία αποδοχή και πως βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή.
Ταυτόχρονα, το αρνητικό κλίμα επιτείνει η νέα δημοσκόπηση που φέρνει τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις έξι ποσοστιαίες μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, το ποσοστό της οποία διαμορφώνεται πλέον κάτω από 20%.
Ούτε το γύρισμα της Εθνικής πάντως, είναι αρκετό για να αλλάξει την τάση στην αγορά, σχολιάζουν οι χρηματιστές. Βαριές απώλειες για την Eurobank και την Alpha, στα 0,599 ευρώ, τα Folli Follie, που υποχωρούν στα 26,38 ευρώ, τον ΟΤΕ στα 10,21 ευρώ, τον Μυτιληναίο στα 5,90, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ/Τέρνα στα 3,10 και 3,18 ευρώ αντίστοιχα. Πιέσεις για τον ΟΠΑΠ στα 10,13 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ πλέον κάνει πράξεις κάτω και από τα 8 ευρώ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr