Μετά τις αντιδράσεις ο Κωστής Χατζηδάκης, αποδέχθηκε ότι «οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος». Σημείωσε, όμως, ότι κυρίως το θέμα των πλειστηριασμών απαιτεί ρύθμιση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. «Οι προθεσμίες αποτελούν δημόσιο κείμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους βουλευτές να μην ξεχνούν ότι η χώρα μας τελεί «σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης».
Ταυτόχρονα σκιαγράφησε και τα λοιπά θέματα για τα οποία πρέπει άμεσα να ψηφίσει η Ολομέλεια και αφορούν στις διατάξεις για τον ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, τις αναπηρικές συντάξεις και τις διατάξεις που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ ως προς την ΛΑΡΚΟ και τον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).
Ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και όλων των βουλευτών της συμπολίτευσης (Ντόρα Μπακογιάννη, Φεβρωνία Πατριανάκου, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος,) που έλαβαν τον λόγο, επισημαίνοντας ότι τα όριά τους έχουν εξαντληθεί και ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να επιμείνει σε διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχει ανάγκη να συζητηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.
Με φράσεις, όπως «δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή τη διαδικασία για τον απίθανο γραμματέα δημοσίων εσόδων», που αποδίδεται στην Φεβρωνιά Πατριανάκου, όλα τα κόμματα αντιτάχθηκαν.
Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν ότι ο Π. Κουκουλόπουλος, ανέφερε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν ό,τι είναι άσχετο, ενώ ο Θ. Μωραΐτης του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν σέβεται τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, περιμέναμε ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς και πήραμε πολυνομοσχέδιο».
Η Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε να μην κλείσει η Βουλή για τις γιορτές για να έχουν χρόνο να μελετήσουν τις ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η Ντόρα Μπακογιάννη, πρότεινε να δοθεί προτεραιότητα στις επείγουσες ρυθμίσεις και στις μνημονιακές υποχρεώσεις. «Τις άλλες να τις συζητήσουμε το 2014, που θα έχουμε τα μάτια μας 14» ανέφερε, χαριτολογώντας, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμφώνησαν.
Τελικά η Επιτροπή διέκοψε τις εργασίας και κλήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.
Αιχμηρότερες ενστάσεις για το σύνολο των διατάξεων που εισάγονται με αυτή τη διαδικασία, πρόβαλαν οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το Κοινοβούλιο σύρεται από την κυβέρνηση και εξευτελίζεται και τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ, Τέρενς Κουίκ και άλλους να λένε ότι «έχει γίνει χωματερή νομοσχεδίων η Βουλή».
Το ΚΚΕ με την Διαμάντω Μανωλάκου ζήτησε απόσυρση, μιλώντας για ρυθμίσεις αρπαγής της λαϊκής κατοικίας, ενώ η Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) επεσήμανε την ανάγκη να συζητηθούν διεξοδικά όσες διατάξεις δεν επείγει η ψήφισή τους και ο Ηλ. Παναγιώταρος (ΧΑ) μίλησε για παράνομο νομοσχέδιο.
Μάρκος Μπόλαρης και Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσαν ότι «δεν θα σταθείτε στο Κοινοβούλιο αν περάσει αυτό το πράγμα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr