Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βήμα που είχε δημοσιεύσει την έρευνα, ο χρόνος διδασκαλίας στα γυμνάσια ήταν 415 ώρες κατ' έτος, τη στιγμή που ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ ήταν 700 ώρες. Η ίδια εικόνα υπήρχε και στα λύκεια.
Αναλυτικά, οι έλληνες καθηγητές εργάζονταν 31 εβδομάδες κατ' έτος, ενώ οι συνάδελφοί τους στις χώρες του ΟΟΣΑ εργάζονταν 38 εβδομάδες κατ' έτος. Όσον αφορά τις αμοιβές των εκπαιδευτικών, το 2010 οι καθηγητές λυκείων με 15ετή υπηρεσία έπαιρναν κατά μέσο 32.287 δολάρια - προσαρμοσμένα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης - ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ ήταν 41.182 δολάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 οι μισθοί των εκπαιδευτικών έχουν πέσει κατακόρυφα λόγων των μνημονιακών περικοπών που φτάνουν ως το 44,5%, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.
Μάλιστα ο νεοδιοριζόμενος καθηγητής παίρνει 630 ευρώ "καθαρά" μηνιαίως.
Όσον αφορά τις ώρες διδασκαλίας, αυτές δεν είχαν αλλάξει μέχρι την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να τις αυξήσει κατά δύο ανά εβδομάδα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος της δουλειάς "βγαίνει" με αναπληρωτές, των οποίων οι θέσεις εργασίας είναι επισφαλείς.
Διαβάστε επίσης:
- Ναυτιλία, τράπεζες, τουρισμός και αγροτικά στη βαλίτσα του πρωθυπουργού για την Κίνα
- Διχάζει λιμάνι του Νότου στο Τυμπάκι
- BLUE STAR PATMOS: Βραβεύτηκε για τον σχεδιασμό του και την αισθητική του
- BBC: «Το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορεί να αλλάξει τις στρατηγικές ισορροπίες»
- Ανεργία και φτώχεια φέρνουν την υπέρταση - 2 εκατ. πάσχουν στην Ελλάδα
- Η Third Point μπήκε στον Πρίνο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr