Η κοινοπραξία ανακοίνωσε επίσης την παραλαβή της Αρχής Έγκρισης (AiP) από την ABS για τον σχεδιασμό δεξαμενής ανεφοδιασμού αμμωνίας.
Κατά τη διάρκεια της Ναυτιλιακής Εβδομάδας της Σιγκαπούρης στις 6 Απριλίου, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) από την κοινοπραξία, K Line και MPA, με στόχο την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος εφοδιασμού με αμμωνία στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόσμο.
Αυτή η δράση αποτελεί συνέχεια μιας μελέτης σκοπιμότητας που ξεκίνησε από κοινού από την κοινοπραξία τον Μάρτιο του 2021 για την ανάπτυξη μιας αλυσίδας εφοδιασμού καυσίμων αμμωνίας στη Σιγκαπούρη.
Πέρυσι, η κοινοπραξία βρήκε πιθανές πηγές προμήθειας αμμωνίας και ενδεικτικά κόστη, ενώ ανέλαβε τον προκαταρκτικό σχεδιασμό και την εκτίμηση κόστους για κρίσιμες υποδομές, όπως δεξαμενές αποθήκευσης αμμωνίας και πλοία ανεφοδιασμού, που οδήγησαν στο AiP από την ABS να σχεδιάσει το πλοίο ανεφοδιασμού.
Με τα νέα μέλη, τα μέρη θα βασιστούν στα τρέχοντα ευρήματα και θα ξεκινήσουν εργασίες ανάπτυξης για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία στοχεύει να ξεκινήσει την προμήθεια αμμωνίας έως το 2030, σύμφωνα με δήλωση.
Η κοινοπραξία είπε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με διάφορους ενδιαφερόμενους στη ναυτιλιακή βιομηχανία και τα σχετικά υπουργεία και οργανισμούς της Σιγκαπούρης για την υλοποίηση της πρώτης αλυσίδας εφοδιασμού αμμωνίας στον κόσμο.
Αυτό είναι σύμφωνο με την αρχική στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για μείωση στο μισό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) στη ναυτιλιακή βιομηχανία έως το 2050 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008.
Ο Γεώργιος Πλευράκης, αντιπρόεδρος της ABS για την παγκόσμια βιωσιμότητα, επεσήμανε ότι η αμμωνία είναι ένα καύσιμο «με σημαντικές δυνατότητες ως λύση για τις ναυτιλιακές εταιρείες που στοχεύουν στην αποανθρακοποίηση».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr