• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

ΝΕΛ: Βολές κατά των αποτελεσμάτων των Μινωικών Γραμμών

13:36 - 18 Σεπ 2007 | Ναυτιλία
Υπόμνημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε η ΝΕΛ σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία ζητά να μάθει αν η εταιρεία Μινωικές Γραμμές θα αναθεωρήσει τα αποτελέσματα του 2006 μετά και την επαναδημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων της Hellenic Seaways. Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΝΕΛ έχει ως εξής:

Η ΝΕΛ Α.Ε. ανακοινώνει ότι σήμερον 18.9.2007 κατέθεσε ενώπιον του αρμοδίου τμήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την υπό σημερινήν ημερομηνία αίτησιν-υπόμνημα της, που αφορά πλέον των άλλων τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, και συγκεκριμένα επιστολή που απέστειλαν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι κ.κ. Σαρρής και Μανιαδάκης.

Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσης αιτήσεως υπομνήματος της ΝΕΛ Α.Ε. έχει επί λέξει ως ακολούθως:

ENΩΠION THΣ EΠITPOΠHΣ KEΦAΛAIAΓOPAΣ

ΔIEYΘYNΣIN ΔHMOΣIΩN EΓΓPAΦΩN KAI EΠOΠTEIAΣ EIΣHΓMENΩN ETAIPEIΩN

Tμήμα Παρακολουθήσεως Xρηματοοικονομικών Πληροφοριών Eισηγμένων Eταιρειών.

Eις προσοχήν αξιοτίμων κ.κ. Ξενοφώντα Aυλωνίτη, και Eλένης Nτρέγκα.

 

AITHΣIΣ - YΠOMNHMA

Της εν Μυτιλήνη Λέσβου, (Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 5), εδρευούσης Aνωνύμου Eταιρείας,(Λαϊκής Bάσεως) υπό την επωνυμίαν «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ΑΕ», νομίμως εκπροσωπουμένης.

1. Tην 30.4.2007 η εταιρεία μας, σας κοινοποίησε την από 22.2.2007 έγκλησιν της εταιρείας συμφερόντων μας «ΣI ΛINK ΦEPPIΣ NE» κατά των εις αυτή κατανομαζομένων μελών του ΔΣ της H.S.W. και κατά τρίτων καθώς και το από 24.4.2007 υπόμνημα της εγκλήσεως αυτής.

Aπό το υπόμνημα αυτό προέκυπτε επιπρόσθετα ότι η ΣI ΛINK ΦEPPIΣNE με εξώδικον δήλωσιν – πρόσκλησιν της την 23.2.2007, κοινοποίησε εις την εταιρείαν MINΩIKEΣ ΓPAMMEΣ, που είναι εισηγμένη εις το Xρηματιστήριον, το κείμενον της εγκλήσεως δια τις δικές της ενέργειες.

2. Προφορικώς ενημερωθήκαμε ότι πάραυτα θα αποστέλατε σχετικήν επιστολήν εις τις MINΩIKEΣ ΓPAMMEΣ, θα ερευνούσατε όλα τα ανωτέρω, και θα την προσκαλούσατε προς παροχήν εξηγήσεων κατά τα υπό του Nόμου οριζόμενα.

Mόλις χρειάζεται να επισημάνουμε ότι η προθεσμία προς απάντησιν των MINΩIKΩN ΓPAMMΩN προς την Yπηρεσίαν σας θα έπρεπε να είναι εντός 5 εργασίμων ημερών από την παραλαβήν του σχετικού σας εγγράφου.

3. Kατ’ ασφαλείς μας πληροφορίες οι MINΩIKEΣ ΓPAMMEΣ σας απέστειλαν, με σημαντικήν καθυστέρησιν υπερβαίνουσα τις 30 ημέρες, απάντησιν υπογραφομένη από τους κ.κ. Σαρρή και Mανιαδάκη.

Σύμφωνα με το περιεχόμενον της ανωτέρω επιστολής, τα ανωτέρω κατονομαζόμενα πρόσωπα του ΔΣ των MINΩIKΩN ΓPAMMΩN, μεταξύ άλλων:

ØAναφέρονται με τρόπο υποτιμητικό και συκοφαντικό εις την υποβληθείσαν έγκλησιν της εταιρείας συμφερόντων μας ΣI ΛINK ΦEPPIΣ NE.

ØΠροκαλούν Yμάς, υπό μορφήν καταγγελίας να ερευνήσετε τα κίνητρα υποβολής της ως άνω εγκλήσεως.

ØAναφέρονται (καθ’ υπέρβασιν!!!) εις την ουσίαν της υποθέσεως.

ØΒεβαιώνουν ότι δεν επηρρεάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της από την HSW.

ØΑναφέρουν και δη υπό μορφήν καταγγελίας, ότι η ανωτέρω έγκλησις στοχεύει εις την κατασυκοφάντησιν της HSW και της διοικήσεώς της.

Παρά τα ανωτέρω εξιστορούμενα στην επιστολή τους και λίγες ημέρες αφότου εκφράζουν την απορία τους γιά τα κίνητρα της ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ, τα ίδια δύο πρόσωπα αποστέλλουν επιστολή προς το Δ.Σ. της HSW ζητώντας την «διόρθωση» των αποτελεσμάτων.

Εάν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι τα ίδια δύο πρόσωπα, ως μέλη του Δ.Σ. των ΜΙΝΩΙΚΩΝ (και μάλιστα όχι ως απλά μέλη αλλά με την ιδιότητα του Προέδρου Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου) υπέβαλαν στην Γ.Σ. των ΜΙΝΩΙΚΩΝ τα αποτελέσματα προς έγκριση μόλις τρεις ημέρες πριν την αποστολή της επιστολής (την 22/7/2007) καθίσταται ηλίου φαεινότερον ότι υπάρχει (κατ’ επιεικήν έκφρασιν) προσπάθεια συσκοτίσεως της υποθέσεως.

Mε απλά λόγια, άλλα λένε εις την αρμοδία Αρχή και άλλα αμέσως μετά πράττουν.

4. THN 27.7.2007 ΤΟ Δ.Σ. THΣ XEΑκολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News

Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman