«Θα απαλλαγούμε από τα fact checkers και θα τα αντικαταστήσουμε με τα community notes, αντίστοιχα με του Χ (πρώην Twitter), αρχής γενομένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η συγκεκριμένη πολιτική θεσπίστηκε για να περιορίσει τη διάδοση της παραπληροφόρησης στις προαναφερόμενες πλατφόρμες.
Σύμφωνα με τους New York Times, η άρση των σχετικών ελέγχων είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο επαναπροσδιορίζει η εταιρεία την πολιτική της ενόψει της επιστροφής Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Η Meta, από την άλλη, απέδωσε την αλλαγή πολιτικής σε προσπάθεια διόρθωσης ενός προγενέστερου λάθους, λέγοντας ότι η εταιρεία είχε απομακρυνθεί πολύ από τις αξίες που πρέσβευε την προηγούμενη δεκαετία.
Στο άμεσο διάστημα, λοιπόν, αντί να χρησιμοποιεί ειδησεογραφικούς οργανισμούς και άλλες ομάδες τρίτων, η Meta θα βασίζεται στους χρήστες για να προσθέτουν σημειώσεις ή διορθώσεις σε αναρτήσεις που ενδέχεται να περιέχουν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες.
Ο Ζάκεμπεργκ εξήγησε ότι το νέο πρωτόκολλο, το οποίο θα ξεκινήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στους επόμενους μήνες, είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η X, που ονομάζεται Community Notes.
«Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις ρίζες μας γύρω από την ελεύθερη έκφραση», δήλωσε ο CEO της Meta, προσθέτοντας ότι το τρέχον σύστημα ελέγχου είχε «φθάσει σε ένα σημείο που παρατηρήθηκαν πάρα πολλά λάθη και υπερβολική λογοκρισία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr