Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Grand Thornton, τα καταλύματα αυτά που νοικιάζονται για τουριστική εκμετάλλευση ανέρχονται σε 31.000 και το μέγεθος αυτής της οικονομίας του διαμοιρασμού αντιπροσωπεύει το 1,4 δισ. ευρώ στον χώρο του τουρισμού.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου από τη συγκεκριμένη εξωθεσμική οικονομική δραστηριότητα φθάνουν τα 320-340 εκατ. ευρώ ετησίως και οι χαμένες θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα ανέρχονται στις 15.000.
Μιλώντας στην παρουσίαση της έρευνας, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης επεσήμανε την ανάγκη να οριοθετηθεί με σαφείς κανόνες η οικονομική δραστηριότητα που καταγράφεται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα.
Όπως τόνισε, απαιτείται απλοποίηση, διαφάνεια και διευκόλυνση των επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού, αλλά με όρους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος στον χώρο του τουρισμού.
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας αρμόδια για θέματα τουρισμού Ε. Κουντουρά, ανέφερε ότι τα φετινά έσοδα του ελληνικού τουρισμού θα ανέλθουν τελικά σε 15,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων εισπράξεων 1 δισ. ευρώ από τον εσωτερικό τουρισμό.
Δήλωσε ταυτόχρονα πως η κυβέρνηση θα είναι απέναντι σε όποια δραστηριότητα λειτουργεί αθέμιτα έναντι των νόμιμα αδειοδοτημένων τουριστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr