Πιο συγκεκριμένα πολλές μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές πωλήσεις στο Διαδίκτυο σε κλάδους πλέον «κλειδωμένους» δεν έχουν ενταχθεί στα «ΚΑΔ προστασίας» αν και οι περισσότεροι έχουν μηδενικές πωλήσεις.
Έτσι, όπως αναφέρουν σε σχετικές επιστολές προς την κυβέρνησης, «ενώ οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν ταυτόχρονα και φυσικό κατάστημα και e-shop, στηρίζονται με τα έκτακτα μέτρα λόγω της αναστολής λειτουργίας του φυσικού καταστήματος, οι αυτοαπασχολούμενοι στο Ίντερνετ είναι εκτός κάθε προστασίας, σαν πολίτες και επιχειρηματίες β’ κατηγορίας, διότι επιλέξαμε, ατυχώς όπως φαίνεται, τη νέα τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα μέσω Διαδικτύου, με τον ΚΑΔ 47919900!»
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα», όπως αναφέρεται, «απόλυτης καθίζησης τζίρου στο Διαδίκτυο είναι η πώληση ειδών γάμου – βάπτισης, στην οποία δραστηριοποιούμαι τα τελευταία 7 χρόνια με αγοραστικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις τελευταίες 30 ημέρες δεν έχουμε - και δεν περιμένουμε βάσει εύλογων εκτιμήσεων για τουλάχιστον τους επόμενους δύο μήνες - καμία πώληση. Γάμοι και βαπτίσεις δεν πραγματοποιούνται σχεδόν σε κανένα μέρος του πλανήτη, και σίγουρα όχι στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία που είναι οι αγορές στις οποίες ζουν Έλληνες, οι οποίοι είναι οι πελάτες μας.
Ούτως ή άλλως δεν είμαστε σε θέση να προβούμε σε καμία πώληση, καθώς οι προμηθευτές όλων των ειδών μας (μπομπονιέρες, στέφανα, λαμπάδες, κορδέλες κλπ) έχουν σταματήσει να λειτουργούν και δικαίως έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης. Αντίστοιχη προστασία έχουν και οι διοργανωτές εκδηλώσεων, δηλαδή όσοι οργανώνουν γάμους και βαπτίσεις , καθώς και οι επιχειρήσεις που διαθέτουν χώρους για τέτοιες εκδηλώσεις, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις catering κλπ. Φυσικά, στα ευεργετικά μέτρα εντάσσονται και όσοι συνάδελφοι έχουν φυσικό κατάστημα με είδη γάμου – βάπτισης. Και μένουμε μόνοι εμείς, οι αποκλειστικά απασχολούμενοι με ηλεκτρονικές πωλήσεις στο Διαδίκτυο ειδών γάμου - βάπτισης, εκτός κάθε πλαισίου στήριξης!
Σημειωτέον, πως όλες ανεξαιρέτως οι πωλήσεις στο Διαδίκτυο βρίσκονται υπό τον ίδιο ΚΑΔ ανεξαρτήτως τι πωλούν και ανεξαρτήτως αν έχουν παράλληλα και φυσικό κατάστημα ! Έτσι, μία ατομική επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας με πωλήσεις μόνο στο Ίντερνετ ειδών γάμου – βάπτισης, που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα χωρίς κρατική βοήθεια, έχει τον ίδιο ΚΑΔ με ένα πολυκατάστημα - eshop ηλεκτρονικών ειδών (κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων κλπ)– που μπορεί να έχει μία μικρή ή και καθόλου μείωση τζίρου, αλλά ταυτόχρονα έχει πρόσβαση σε όλη την κρατική στήριξη γιατί έχει φυσικό κατάστημα!!!» αναφέρουν σχετικά και κάνουν λόγο για σοβαρή σύγχυση με τους ΚΑΔ των ηλεκτρονικών πωλήσεων, που σήμερα καταδικάζει στην «αφάνεια» και την απόγνωση τις επιχειρήσεις χωρίς φυσικό κατάστημα.
Γιώργος Αλεξάκης
Διαβάστε επίσης:
Μοντέλο «My Cosmote» αναζητούν τα e-shop–Μεγάλες αλλαγές στις συνήθεις λόγω…ιού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr