• ΓΔ: 00
  • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
  • FTSE ΧΑ MID CAP0
  • Τζίρος0
  • €/$ 0 €/£ 0
    BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
  • Nasdaq00%
  • S&P 50000%
  • CAC 4000%
  • DAX00%
  • FTSE 10000%
  • Nikkei 22500%

Τι θα ζητήσουν 3 τραπεζίτες από τον Γ. Αλογοσκούφη

10:18 - 24 Σεπ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σημαντικές εξελίξεις στις τράπεζες του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμένεται να δρομολογηθούν εφόσον ο υπουργός Οικονομίας κ Γ Αλογοσκούφης αποδεχθεί κρίσιμα αιτήματα των τραπεζιτών και λάβει πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τις αποκρατικοποιήσεις.

Τις προσεχείς εβδομάδες οι διοικητές των κρατικών τραπεζών θα έχουν κρίσιμες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο ώστε να εξετασθούν εναλλακτικά σχέδια για την επόμενη ημέρα συμπεριλαμβανομένων των αποκρατικοποιήσεων αλλά και των στρατηγικών συνεργασιών.

Τρεις  κορυφαίοι τραπεζίτες μιλούν στο «R» για τους στόχους και τις προτεραιότητες τους.

Για την διοίκηση της Εθνικής υπό τον κ Τ. Αράπογλου  η επίλυση του ασφαλιστικού από τις αρχές του 2008 αποτελεί προτεραιότητα.

 Στρατηγικά μια συνεργασία με άλλη τράπεζα δεν μπορεί να αποκλεισθεί εφόσον το επέτρεπαν οι οικονομικές συνθήκες αλλά και οι ισορροπίες στην αγορά.

Ο επικεφαλής της ATE Βank κ Δ Μηλιάκος αναμένεται να θέσει στον υπουργό Οικονομίας μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την ευελιξία των προσλήψεων , τα επικείμενα placement ενώ θα παρουσιάσει και τα σχέδια για την επιθετικότερη ανάπτυξη της τράπεζας.

Ο Πάνος Τσουπίδης επικεφαλής έως την Παρασκευή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου άλλαξε τα δεδομένα την παραίτηση που υπέβαλλε.

Ο Τρύφωνας Κολλίντζας ο πρόεδρος της Attica Bank στην συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Οικονομίας θα καθοριστεί το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

Εθνική τράπεζα

Το management Αράπογλου διαθέτει μια άτυπη ελευθερία κινήσεων καθώς η Εθνική πλέον λειτουργεί με βάση τους κανόνες αγοράς και η διοίκηση ορίζεται από την γενική συνέλευση.

Παρ΄ όλα αυτά ο όμιλος της Εθνικής συνεχίζει να εντάσσεταιέστω και εμμέσως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Τ. Αράπογλου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία οικονομίας και Απασχόλησηςθα διευθετήσει το ασφαλιστικό της Εθνικής. Το ταμείο κύριας σύνταξης θα ενταχθεί στο ΙΚΑ από τις αρχές του 2008 και τα επικουρικά στο ΕΤΑΤ.

Η Εθνική αναγνωρίζει οφειλές περί τα 200 εκατ ευρώ μόνο για τα ταμεία ορισμένων θυγατρικών εταιριών για τις οποίες έχει λάβει τις απαραίτητες προβλέψεις.

Στρατηγικά η εξαγορά της Finansbank πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη Αλογοσκούφη ωστόσο τα επόμενα deal στο εξωτερικό αποτελούν εσωτερική υπόθεση της Εθνικής.

Η τράπεζα μπορεί να επενδύσει έως και 1,5 δις ευρώ σε επιλεκτικές εξαγορές στο εξωτερικό ειδικά στην Ουκρανία , Ρωσία και Αίγυπτο.

Όσον αφορά τα deal στην Ελλάδα και μια ενδεχόμενη συγχώνευση με άλλη ελληνική τράπεζα όπως την Alpha διαφαίνεται ότι ενώ η οικονομική συγκυρία είναι πρόσφορη τα στελέχη και οι μέτοχοι των δύο πλευρών αντιδρούν παγώνοντας τις διαδικασίες.

ATE bank

Για την διοίκηση της ΑΤΕ υπό τον κ Μηλιάκο το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για τα επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου.

Ο κ Μηλιάκος διοικητής της ΑΤΕ επισημαίνει στο «R» ότι « θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δώσει την δυνατότητα στην τράπεζα να προσλαμβάνει 40-50 στελέχη από την αγορά ώστε να ανανεωθεί η διοικητή της δομή.

Θα ζητήσουμε επίσης άμεσα να αποδεσμευτούμε από μη χρηματοοικονομικές θυγατρικές οι οποίες επηρεάζουν δυσμενώς τον ισολογισμό ενώ σε συνεργασία με το δημόσιο θα καθορίσουμε την στάση μας για τις σημαντικές συμμετοχές που διαθέτουμε ύψους 600 εκατ ευρώ»

Η ενίσχυση της μετοχής θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο καθώς για να πραγματοποιηθεί placement η μετοχή θα πρέπει να ξεπεράσει τα 5,05 ευρώ δηλαδή τα επίπεδα του προηγούμενου placement.

Χρονικά η διάθεση του 10% των μετοχών προσδιορίζεται για τις αρχές του 2008.

Για την ATE το 2007 θα είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς θα καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση κερδών ενώ θα υπάρξουν και ουσιαστικές παρεμβάσεις στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Με τις σχεδιαζόμενες διαγραφές ύψους 300 εκατ ευρώ για το 2007 αλλά και την τιτλοποίηση μη επισφαλώνδανείων το NPL (δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων) θα μειωθεί από το 9,5% στο 6,8% όταν το 2004 βρισκόταν στο 22% του συνόλου των δανείων.

Attica Bank

’μεσα ξεκινάει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του 38% της Attica bank όπως έχει αποκαλύψει πρώτο το «Reporter.gr» από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Attica Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Reporter.gr on Google News

Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman