Την ίδια στιγμή ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συντηρούν το 99% της απασχόλησης και το 85% της προστιθέμενης αξίας. Συμπλήρωσε δε πως «πρέπει να συνδέσουμε περισσότερο τις επιχειρήσεις με τα πανεπιστήμια και θα παράσχουμε τη δυνατότητα σε αποφοίτους πανεπιστημίων να εργαστούν σε τομείς της τράπεζας».
Στη συνέχεια ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε ότι «θέλουμε να είμαστε εκείνοι που οικοδομούν σε αυτή την οικονομία και θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους ανθρώπους από την ακαδημαϊκή κοινότητα και γιατί όχι και τα συνδικάτα».
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου που χρηματοδοτεί την καινοτομία ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιχειρεί να καταστεί πιο ανταγωνιστική, μειώνοντας τα επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε να απελευθερωθεί από αυτό το βάρος η τράπεζα. Μειώνει παράλληλα η Τράπεζα Πειραιώς τη χρηματοδότησή της από τον ELA που είναι ιδιαίτερα δαπανηρό κομμάτι του παθητικού της τράπεζας, ενώ ο κ. Μεγάλου αποκάλυψε ότι προγραμματίζει μέσα στο 2018 από τα 3,1 δισ. ευρώ που θα «ρίξει» η τράπεζα στην αγορά με τη μορφή δανείων, το 1 δισ. ευρώ περίπου να κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Από τη δική της μεριά η Deborah Wince – Smith πρόεδρος και CEO της παγκόσμιας ομοσπονδίας συμβουλίων ανταγωνιστικότητας ΗΠΑ, που συμμετείχε στη συζήτηση αναφερόμενη στην ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα είπε πως «Είναι δύσκολο να μεγεθύνεις τις μικρές επιχειρήσεις και για αυτό, χρειάζονται θεσμοί που θα στηρίξουν και θα καθοδηγήσουν αυτές τις προσπάθειες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr