Η διοίκηση υποστηρίζει ότι η στοχοθεσία πρέπει να περιλαμβάνεται στο σύστημα αξιολόγησης για όλες τις κατηγορίες υπαλλήλων, ενώ ο σύλλογος εργαζομένων υποστηρίζει ότι εγκυμονεί κινδύνους εφόσον επεκτείνεται σε ευρύτερες κατηγορίες τους. Oι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και κατέληξαν στον οργανισμό διαμεσολάβησης και διαιτησίας.
Επιδιαιτητής ήταν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κ. Παπαδημητρίου ο οποίος αποφάνθηκε ότι, «κατά την άποψη μου είναι σκόπιμο να υπάρχουν στόχοι για τους υπαλλήλους που ασκούν καθήκοντα ευθύνης αλλά να μην υπάρχει συγκεκριμένη ατομική στοχοθεσία για τους απλούς υπαλλήλους». Ωσόσο, στη σελίδα 15 της διαιτητικής απόφασης αναφέρει ότι το προσωπικό συνολικά θα πρέπει να αξιολογείται με έναν συντελεστή 95% με βάση την εργασία του και 5% με βάση τους στόχους. Αρα ουσιαστικά, ο επιδιαιτητής αναγνωρίζει ότι και οι εργαζόμενοι πρέπει να υλοποιούν στόχους.
Η έννοια της ποσοτικής και ποιοτικής απόδοσης τίθεται στο μικροσκόπιο ωστόσο η διαιτησία αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει στοχοθεσία για υπαλλήλους που ασκούν καθήκοντα ευθύνης. Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ώστε να λάβει αποφάσεις. Σε μια περίοδο λοιπόν όπου η κρίση πλήττει την παγκόσμια οικονομία υπάρχουν συνδικαλιστές που δεν θέλουν στοχοθεσία. Που συμβαίνουν όλα αυτά; Στην ΑΤΕ, σε μια τράπεζα που ο Δ. Μηλιάκος, διοικητής του ομίλου, προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα στους εργαζομένους «γιατί μια κρατική τράπεζα να μην μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με μια ιδιωτική»...
Π. Λεωτσάκος
[email protected]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr